torsdag 16. mars 2017

Gravid oppblåst

Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen. Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst.


Oppblåst mage og gravid. Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff fra det nettbaserte fødselsforberedende kurset En god fødsel, forklarer at diaré og løs mage oftest forekommer mot siste del av svangerskapet. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen, treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten.


Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Prøver du å bli gravid , og lurer på om noe er på gang? Får jeg oppblåst mage av å være gravid ? Kvalmen som ofte kommer i første trimester, kan gjøre at du spiser og drikker annerledes enn du pleier. Samtidig utskiller du svangerskapshormoner som får tarmene til å jobbe langsommere.


Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Gravid uke for uke. LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin.


Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer. Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig. Jeg har alltid (så lenge jeg kan huske) hatt problemer med oppblåst mage. Blir ofte feilaktig tatt for å være gravid , og det begynner å bli fryktelig irriterende.


Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig!


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravid oppblåst

Hvis du ikke har glemt en pille, kastet opp eller hatt kraftig diare er det liten sannsynlighet for å bli gravid. Kontrollene er frivillige. Du velger selv om du vil gå til jordmor, fastlege eller en kombinasjon. Alle konsultasjonene er gratis og uten egenandel. Du kan ta med partner om du vil.


Trenger du flere kontroller får du det. Siden jeg ble gravid har jeg vært oppblåst , men all fjertingen ga seg for noen uker siden Men selvom oppblåstheten igrunn har lagt seg, så har jeg tydelig mage. Ikke kjempe stor, men hele magen ser gravid ut, og er delvis hard.


Gravid oppblåst

Jeg greier ikke å kjenne hvor livmoren er, vet ikke hva jeg skal kjenne etter. Aldri mer oppblåst mage! Det rykker i magen, tarmene blåser seg opp, og du eser på den ubehagelige måten.


Problemer med mage, tarm og fordøyelse er utbredt blant kvinner, særlig etter passerte år. Klaffet det denne måneden, er du nå altså offisielt gravid. Kun uker på vei synes jeg det er for tidlig å fortelle om graviditeten til andre enn de aller nærmeste.


Gravid oppblåst

Er det noe jeg kan gjøre for at magen skal. Gul og klissete utflod. Du er oppblåst og har krampeaktige smerter i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg