tirsdag 21. mars 2017

Iranske navn

Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. Iranske navn kan grovt deles inn i tre hovedkategorier : Islamsk, shahnameh og andre.


Iranske navn

Konservative familier kan velge et islamsk navn , mens andre som ønsker å vise stolthet i sin persiske historie, kan velge noe fra Shahnameh. Andre velger fortsatt vakre persiske ord eller kanskje et navn fra deres etnisitet. Har en liten beibis på vei, og lurer veldig på om noen kan hjelpe med å finne et navn som passer til begge kulturene. Altså, norsk og iransk sammen. Landet grenser i vest mot Irak og Tyrkia, i nord mot Aserbajdsjan, Armenia, Kaspiske hav og Turkmenistan, og i øst mot Afghanistan og Pakistan.


Republikken omfatter også Qeshm, Kharg og andre øyer i Den persiske bukt. Det vil si – navnene brukt av tre eller færre offentliggjøres ikke. Så dette er navn som bare fire til ti barn fikk i fjor.


Iranske navn

Sjansene for at samtlige på listen havner i barselgruppe, barnehage eller klasse med andre med samme navn er altså liten. Verdens største database over norske og norrøne navn , men også en imponerende oversikt over navn fra Europa, Asia, Afrika og Amerika! Iran investerer inntektene fra oljeeksporten i andre sektorer, inkludert i den petrokjemiske industri. Den iranske regjeringen håper også å tiltrekke seg milliarder av dollar i utenlandske investeringer ved å skape et mer attraktivt investeringsklima (inkludert ved lettelser importkontroll og etablering av frihandelssoner). Navnet Persien stammer fra området, som Kyros den Store selvstændiggjorde som sit lan og hvor han tidligere havde været lydkonge.


Parsua berettes der allerede om i assyriske kilder, som fortæller, at deres konge, Salmanassar III, modtog tribut fra dette område af ariske høvdinge. Husk å logge ut når du er ferdig. Så sterkt er det iranske militæret. Soleimani, som ble drept.


Iranske navn

Iran står uten et moderne og balansert militær, men med langtrekkende missiler, ubåter og et stort nettverk av allierte militser, har Den islamske. Navn på én eller to stavelser. E”t av de mest vanlige navnene i Israel er f. Tal, som brukes både for jenter og gutter. Og det er et annet israelsk fenomen: Man tar det ikke så nøye om det er guttenavn eller jentenavn, bare det er pent Navnet skal heller ikke bare klinge pent og ha positive assosiasjoner. Det safavidiske dynastiet fikk navn fra Sheikh Safi-od-Din av Ardebil.


Safavidene klarte å samle hele det iranske platå under sin kontroll. Irak: Forsvaret ble varslet før det iranske angrepet på basen. Flere skip i Omanbukta, der oljetankerne passerer fra terminalene i Persiabukta, har blitt angrepet og britiske skip har blitt tatt i arrest av Den iranske revolusjonsgarden. USA trakk seg ut av Atomavtalen med Iran, som opphevet sanksjonene mot landets oljenæring i bytte mot innsyn i det iranske atomprogrammet, i fjor. Kort tid etter at DN omtalte hans eiendomskjøp, skiftet investoren navn til Mamad Adar og startet nedsalg av eiendomsporteføljen.


DN skrev i juli at han siden november ifjor har solgt eiendom for millioner kroner. Den eksklusive eiendommen på Ormøya med sjøutsikt ble solgt i juni, men det var da ikke kjent hvem som var kjøper av. Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering.


Debatten er åpen kl (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Regler for debatt her på adressa. Diskuter sak, ikke person.


Om Aust Agder Iranske Forening. Ashraf Djorkesh (56) er daglig leder. Se alle styremedlemmer.


Det høres vanskelig ut, men tenk deg hvor uregelmessig og fjernt fra stavemåten engelsk er, også ofte navn , men ingen sukker over det fordi engelsk er et språk vi tutes fulle av hele tiden, uansett språksamfunnet vi tilhører. Irsk, derimot, er et lite, døende minoritetsspråk, og da stønner man og fniser. De kaspiske porter (også kalt Aleksanders porter eller Gorgans store mur), som er navnet på et sted ved antagelig sørøstkysten av Det kaspiske hav, kan være et opprinnelige stedet til denne stammen.


Iranske navn

Dette stedet har også blitt plassert lengre sør til den iranske provinsen Teheran.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg