fredag 3. juli 2015

Smerter i høyre hofte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Dump smerte i lyske, lår eller sete, og begrenset bevegelighet i hofte. Ifølge Legevaktshåndboken er langvarig kortikosteroidbehandling og alkohol risikofaktorer.

Kan forekomme med eller uten smerter. Kan ha flere årsaker, blant annet at en muskel sklir over en beinkant eller infeksjon. Bevegelse hopper over beinkant. En mannlig konsulent i midten av 50-årene kom om vinteren til akuttime hos fastlegen på grunn av sterke smerter i høyre hofte og fremre del av høyre lår. Smertene hadde vart i fem dager, var verst om natten og økte etter fysisk aktivitet.


Til høyre ser vi en hofte med betydelig cox artrose (hofteslitasje), da ser vi at leddet har betydelig redusert avstand mellom hodet av femur og acetabulum. Det noteres også benpåleiringer i området (bone spurs). CT av hoften (hoftefraktur) Beskrivelse av CT undersøkelse hofte : På dette CT bildet ser vi en hoftefraktur i venstre hofte.

Smerter på utsiden av hofta kan skyldes betennelse i lokale slimposer eller sener. Hos de fleste går plagene over av seg selv, men i noen tilfeller er det nødvendig med kortisoninjeksjoner. Smerter i hoften kategoriseres gjerne utifra hvor i hofteområdet smertene er lokalisert. Man skiller mellom laterale (utsiden), mediale (innsiden) , ventrale (foran) og dorsale (bak) smerter , og i tillegg kombinasjoner av disse, når man beskriver symptomene.


Smerte på høyre side kan skyldes problemer med galleblæren, som gallestein. En pasient med gallestein har en litt gul farge i huden, feber, og smerter øverst til høyre eller midt i magen. Ofte er den vanligste årsaken dårlig fordøyelse eller på grunn av forstoppelse. Både unge og gamle rammes. Hofte - og lyskeplager kan ha mange årsaker.


Plagene kan komme av en skade, ved at treningsbelastningen overgår kroppens tåleevne eller på grunn av genetikk og alderdom. Det er flere strukturer i hoften som kan gi opphav til smerte. Eksempler er muskulatur, slimposer, skjelett, leddbånd og nervevev.


En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine. Det er vanlig at man har smerter langsmed skulderbladene og i skuldrene. Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen. To måneder etter symptomdebut ble han vurdert av ortoped som ikke fant noe galt i kneet, men ortopeden noterte redusert bevegelighet i høyre hofteledd og rekvirerte skjelettrøntgen og MR-undersøkelse av bekken og hofte. Røntgen viste en liten ujevnhet lateralt i høyre caput femoris av usikker betydning.


Les mer om behandling og utredning av hofte - og lyskesmerter.

Gå helst på mykt underlag. Som resultat av flere år med smerter har jeg, eller foten min rettere sagt uten å tenke over det holdt mer og mer mot høyre. Sikkert en reaksjon mot smertene. Hofteleddet omfatter lårbenshodet og acetabulum, som er en del av bekkenet og låret.


En ung dame oppsøkte oss på grunn av smerter i setemuskulaturen, lysken og i venstre hofte. Hun hadde falt av hesten flere år tidligere og hadde etter dette gradvis blitt stivere og fått smerter. Legen hennes hadde rekvirert røntgen og henvist henne til fysikalsk behandling og opptrening uten at det hadde hjulpet.


I likhet med andre støtdempende og vektoverførende strukturer, så kan lyskeproblematikk medføre smerter og problemer i nærliggende anatomiske strukturer grunnet kompenseringsmekanismer og følgeplager. Derfor er det ikke uvanlig at man tidvis vondt i lysken, hofte og rygg samtidig – grunnet at de alle påvirker hverandre. Bekkenet ligger tett anatomisk koblet opp mot korsrygg og hofte , og derfor kan både problemer fra hofte og korsrygg gi smerter i bekkenregionen.


Smertene fra bekkeregionen stammer oftest fra bekkenleddene, som kan være betente eller ha låsninger (bekkenleddsyndrom). Ofte vil benlengden også undersøkes da vi ofte ser en sammenheng mellom hofte -, korsrygg-, bekken- og lyskesmerter og benlengdeforskjell. Smerter i lysken, setet eller hoften, utstrålende smerte til utsiden av låret og rundt kneet kan være symptomer på slitasje i hoften. Ofte vil pasienten presentere seg med en haltende gange. Men slike symptomer kan også være tegn på andre lidelser.


Dette kalles for coxartrose. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse.


Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg