onsdag 29. juli 2015

Fødsel uke 39

Gravid uke , og 41. Denne tiden er preget av venting på fødselen og noen kvinner blir utålmodige. Forberedelsene som kroppen gjør den siste tiden er viktige.


Hensikten med studien var å se om fødselsinduksjon førte til neonatale komplikasjoner, samt utforske risikoen for keisersnitt. GRAVID UKE : Kroppen din gjør seg klar for fødsel.

Tegn på at fødselen er i gang kan være at det går hull på fostersekken barnet ligger i og fostervann vil da sive ut. Dagen før fødselen skjønte jeg det: I løpet av kun noen få dager kommer hun! Jeg hadde i forkant flere tegn på at fødselen nærmet seg med stormskritt og pakket derfor ned siste rest i sykehusbagen. Nå var vi veldig klare til å møte lillemor!


I uke er dagen for fødselen virkelig nære. Er nå i min uke , og ganske frustrert. Har ingen tegn overhodet til at en fødsel nærmer seg.


Og man leser jo overalt at alle kjenner ditt og datt nå på slutten.

Føler ikke jeg har en eneste kynner en gang Det jeg da lurer på er om noen har født uten noe som helst forvarsel? Dersom fødselen skjer før uke er over, er det en for tidlig fødsel , såkalt prematur fødsel. Mange blir stresset dersom de går én dag over termin, men det er faktisk kun fire prosent som føder på termin. De resterende ukene får jeg nesten ta som en ferie med lite tilgang til apparater, utstyr og muligheter. Jeg skal prøve å senke skuldrene og roe meg ne forberede meg på fødsel.


Det får bli med styrke 1-ganger i uken og kanskje litt spinning nå og da. Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. Prematur betyr egentlig førmoden. En prematur fødsel starter med premature rier.


Noen ganger skjer dette fordi vannet går, men ofte vet man ikke årsaken. Risikoen for prematur fødsel øker dersom kvinnen: Har hatt premature rier i tidligere. Når lege eller jordmor undersøker vaginalt, får de relativt gode målbare tegn på at det er klart for fødsel. Kilde: Tove Nordahl, kvinnedoktor. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Mange prøver ut ulike kjerringråd for å sette i gang fødselen. Oppfinnsomheten er stor.

Alt du oppnår med dette, er at du blir sliten, får vondt i ryggen, og at du blir sittende lenge på toalettet. Babyen din kommer når den er klar for det. Men for mange, kan det fortsatt ta noen uker før fødsel begynner. Mange kvinner føler seg deklarert og lei av svangerskapet når full tid.


Uke begynner mandag 21. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Etter uke vil mange merke de første tegn på at fødselen er i gang. Det som setter i gang fødselen er hormoner.


Mange vil si at det er hormonene til barnet som setter den i gang. De blir sendt til morkaken som begynner sammentrekningene av livmoren. Dette blir kalt rier eller véer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg