fredag 24. juli 2015

Gravid og svimmel

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Er du gravid og har en tendens til å besvime kan det være lurt å ta forholdsregler. Da kan du føle deg tryggere dersom det skulle skje noe.

Ikke gå på kanten av et fjell, eller på vandretur i en storby hvis du ofte føler deg svimmel og dårlig. De fleste får lavere blodtrykk i starten av graviditeten, noe mange opplever å bli svimmel av. Kosthol og hva som kan spises og ikke i svangerskapet, er det legen får flest spørsmål om. Ellers er magesmerter en annen vanlig bekymring. Gravide blir naturligvis engstelige dersom de kjenner smerter i magen de ikke har kjent før.


Dette er skikkelig ubehagelig, og kommer i anfall som varer ca min før det roer seg. Slik vil jeg ikke ha det! Eller kun når jeg rejser mig. Jeg er uker på vei.

Man har mere blod når man er gravid eller lige det omvendte. Og kroppen arbejder på højtryk for at følge med fordi baby kræver meget. Det er både fra liggende og siddende position. Men tager du ikke gravitamin. Der er alle vitaminer man har brug for som gravid.


I disse tilfellene er svimmelheten kortvarig, og du vet vanligvis hvorfor du blir svimmel. Andre ganger kan svimmelheten oppstå spontant uten noen åpenbar årsak, eller som en unormal reaksjon i en normal situasjon. I så fall bør du oppsøke lege.


Forfatter, dato, og yrkesbakgrunn oppgis på alle nyere artikler. Alle artikler blir gjennomgått av redaktør med medisinsk bakgrunn (sykepleier). Vi har strenge retningslinjer for hvilke kilder vi bruker i våre artikler, og vi fremmer ikke fenomener som ikke er vitenskapelig bevist, som for eksempel alternativ behandling. Mit kommer for det meste når jeg bare står helt stille, ikke når jeg går rundt, men bare står op. Mit starter også med jeg begynder at blive svimmel , sveden springer frem og bliver bare utilpas og føler jeg må ligge mig med det samme da jeg ellers besvimer.


Rask og trygg leveranse. Dersom du ikke greier å få i deg mat eller drikke på mer enn ett døgn og føler deg svimmel og slapp, bør du kontakte lege. Noen ganger kan det bli aktuelt med sykehusinnleggelse slik at du kan få væske tilført intravenøst. Les mer om alvorlig svangerskapskvalme her.


Det var faktisk mitt første symptom da jeg var gravid første gang. Det kan være blodtrykksfall som forårsaker det.

Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. For øvrig kan du bli slapp og sliten av alle de samme grunnene som når du ikke er gravid. Men dersom du i tillegg til å føle deg trøtt, også er svimmel , opplever nedsatt fysisk yteevne, hjertebank, er tungpustet, har hodepine og opplever øresus, kan du ha for lite jern i kroppen, noe som fører til blodmangel, lav blodprosent (anemi). Da valgte jeg å prøve å holde matinntaket på et normalt nivå, som før jeg ble gravid. Da jeg holdt litt igjen på matinntaket ble jeg fort kvalm og svimmel , og ble liggede på sofaen.


Hvis du lider af blodmangel, kan du føle dig svimmel , besvime eller træt, eller du kan blive hurtigt udmattet. Dit blod bliver undersøgt flere gange under graviditeten, og hvis du lider af blodmangel, vil din læge i givet fald gøret dig opmærksom på dette. Graviditeten vil også influere på dit blodsukkerniveau. Den siste uken har jeg blitt kvalm og svimmel så fort jeg gjør noe annet en å ta det heeelt med ro.


Var min på kjøpesenteret og da begynte det, plutselig kjempevarm, svimmel , så kvalm. Ser prikker når jeg er sånn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg