fredag 3. juli 2015

Graviditet og mensen

Graviditet og mensen

Finn graviditet og mensen nå på Kensaq. Det går ikke an å ha mensen mens man er gravi da mensen er det som skjer når slimhinnen egget skal feste seg i løsner og kommer ut. Kan jeg være gravid selvom jeg har fått mensen etter ubeskyttet sex? Man kan ha menstruasjonsliknende blødninger, men det er ekstremt lite sannsynlig at disse kommer på samme tid og i samme mengde som din vanlige menstruasjon.


Får man en vanlig mens betyr dette at man mest sansynlig ikke er gravid. Noen få jenter opplever en liten blødning selvom de er gravide. Denne er som regel mye mindre enn en vanlig mens og varer også kortere. Finn råd om graviditet , fødsel, familieliv og trening når du har en revmatisk sykdom. Om mulighetene for å ha menstruasjon under graviditet : Det er ikke helt uvanlig med en menstruasjon helt i begynnelsen av svangerskapet.


Vanlige, regelmessige menstruasjoner svangerskapet igjennom, forekommer vel knapt såvidt jeg vet, men innen medisin finnes der alltid svært sjeldne unntak på det meste, men jeg har ikke hørt om dette. Kan det være noen andre grunner enn at graviditet at mensen uteblir over flere måneder? Er det mensen eller graviditet ? Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten.


Graviditet og mensen

Jeg tror jeg er gravid. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Da blir livmorhulen fylt opp av drueklase-liknende vev, og ikke noe foster. Morkaken er ikke normal, men består i stedet av væskefylte blærer. Blæremola kan gi blødning og noen ganger smerter.


Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen? Graviditet Still spørsmål. De fleste kvinner føler morgenkvalme når de er rundt seks uker på vei, mens andre merker det tidligere. Dette er vanlig i første trimester (de første ukene av graviditeten ), men går heldigvis over for de aller fleste.


Du kan føle deg kvalm på ettermiddagen og kvelden også, men dette vil sannsynligvis avta etter hvert. Det befruktede egget transporteres deretter gjennom egglederen til livmorhulen, hvor det graver seg ned i livmorens slimhinne etter 6–døgn. Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn.


Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet. Eggcellen og sædcellen smelter sammen i egglederens ampulle. Det mest kjente tegnet på at man kan være gravid er uteblitt mens. Pssst, her er noen andre årsaker til at du ikke har fått mensen. Føler du deg plutselig som Pamela.


Svangerskap (eller graviditet ) hos mennesker varer til uker, ca. De første ukene regnes som første trimester. I det første svangerskapet hadde jeg også bittelitt spotting i uke da mensen hadde skulle kommet igjen.


Begge gangene hadde jeg mye og sterke menssmerter. Nei faktisk ikke, men hun er veldig høy og kraftig, så det kan jo godt være det hadde synes bedre hvis hun hadde vært mindre. Hun fornektet nok også det faktum at hun kunne være gravi spesielt siden hun fikk mensen som normalt, og avskrev den bittelille bulen på magen som en bilring.


Det er også mulig at bruk av snus i graviditeten øker risiko for leppe-gane-spalte hos barnet og risiko for pustestans (apné) i nyfødtperioden. Det er usikkert i hvilken grad bruk av snus i svangerskapet påvirker antall dødsfall i første leveuke, antall hjerterytmeforstyrrelser og antall mødre som får svangerskapsforgiftning. SVAR: Hei jente år Så fint at du skriver til ung. Når mensen kommer, så betyr det at egget ikke ble befruktet(ikke gravid), og at kroppen kvitter seg med det.


Symptomer på graviditet kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. Et tegn på graviditet er for mange at de plutselig ikke orker å spise enkelte matvarer, for eksempel kaffe eller sterk mat. Andre opplever plutselig trang til matvarer de vanligvis ikke spiser så mye av. Hva dette skyldes er usikkert, men man antar at det også kan ha sammenheng med hormonforandringene i kroppen.


Graviditet og mensen

Blødning under graviditet Blødning under graviditeten deles inn i tidlige blødninger fram til uke 1 og sene blødninger fra starten av uke 13. Det kan være mange ulike årsaker til blødninger. Ja, det skjedde med meg. Blødde litt mindre enn normalt, men tenkte ikke over det siden det av og til har variert. Har hatt småblødninger rundt tiden jeg skulle hatt mensen de to neste månedene også, derfor mistenkte jeg ikke noe før jeg var uker på vei.


Hvis man tror man er gravi er en graviditetsprøve den beste måten å bekrefte eller avkrefte det på. Tidlige symptomer på graviditet. Kardinal tegnet på at man er gravi for de aller fleste, mensen kom ikke. Hvordan kan ammingen påvirkes av graviditeten ? TISSE OFTE Dette kommer også ganske tidlig etter befruktningen.


Noen vil kunne amme som vanlig gjennom en graviditet , uten at verken du eller barnet merker noen endringer. Andre merker at brystene og brystvortene blir ømme, noe som kan gjøre ammingen smertefull. Dette er som regel mest merkbart i de første månedene av svangerskapet.


Vil tippe at det sannsynligvis er noe krøll med hormonene. Etter min tredje fødsel blødde jeg så å si sammenhengende(kun ha en dag pause innimellom) i flere måneder da jeg fikk igjen mensen etter nesten et år etter fødselen. Ei venninne av mora mi gikk jo uker gravid.


Hadde mensen hver mnd og var ikke kvalm eller noe. Magen ble heller ikke noe større. Var i uke at hun fikk svangerskapsforgiftning og var skikkelig dårlig og ble lagt inn.


Som de fleste andre symptomer på graviditet , tror man at dette også skyldes hormonelle forandringer. Høyere hormonnivåer og blodproduksjon kan føre til at slimhinnen i nesen hovner opp, tørker ut og har lettere for å blø. Dette kan føre til en tett eller rennende nese.


Mange av disse tegnene er ikke unike for graviditet. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av. Mensen kom på dag 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg