torsdag 2. juli 2015

Hvordan bake søtpotet

Prøv fajita med en mild smak av søtpotet, blomkål og ristede solsikkefrø. Vi har et greit forbruk av søtpotet , men vi har det enten i ovnen i små biter, eller lager stappe. Som regel det siste, for da lager vi (Jon) en gedigen porsjon slik at vi har i to-tre dager.


Men i går lagde vi (Jon) altså bakt søtpotet for første gang. Det var min bestemmelse, eller ordre.

Og det er så enkelt å bake søtpotet ! Bakt søtpotet med fyll. Berit er lidenskapelig opptatt av å formidle hvordan du kan kose deg til optimal livskvalitet gjennom små grep som gir stor effekt. Hvis du kvier deg litt for å sette igang, er det muligens fordi ovnsbaking tar litt tid. Skal du for eksempel lage bakt søtpotet i ovnen på vanlig vis, tar det fort én hel time før den er ferdig.


Men med dette trikset, kan du lage bakt søtpotet på minutter. Søtpotet brukes både som grønnsak og potet, til kjøtt og fisk og spesielt til kalkun. Planten stammer trolig fra Sør-Amerika, men kjennes ikke lenger i vill tilstand.

Søtpotet er en eldgammel kulturplante som dyrkes i stor utstrekning i tropiske og subtropiske områder. Det er ingen produksjon av søtpotet i Norge. Herlighet da jente! Dette så fabelaktig ut!


Legg søtpotet , rødløk og knust hvitløk utover i en passende langpanne. Lurer du på hva du kan lage med søtpotet ? Høsten er på vei og butikkene er stappfulle av søtpoteter. Det synes jeg er kjekt det!


Du kan bake søtpotet i ovn uten å bruke folie også. Stikk noen hull i skinnet med en strikkepinne og sett søtpoteten på en rist. Det kan renne litt saft fra søtpoteten under stekningen så sett gjerne en plate med bakepapir under risten.


Du kan lage fløtegratinerte søtpoteter på samme måte som av vanlige poteter. Etter iherdige forsøk med sprø søtpotet var det nærmest en seier når mannen satt i sofaen i går og skrøt av hvor gode og sprø søtpotetene jeg hadde laget var. Endelig fikk jeg det til! Prøv en mettende fajita med en mild smak av søtpotet.


Hvordan lage bakt søtpotet Fast (trinn) Lag en bakt søtpotet rask. Når ønsker å bake mange søte poteter samtidig, veksle dem i to boller med lokk.

Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det en enkel måte å tilberede varene på. Lag din egen blanding, beregn ca 2gr rå vare pr person. Grønnsakene renses og skjæres i tykke staver eller skiver, de kan blandes sammen eller bakes hver for seg.


Del sjalottløken i to. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering. Søtpotet er fortsatt ei stor dille og eg må nesten berre dele resultatene med Jeg har ikke prøvd å bake i mikro før, så er litt redd for hvordan det.


Litt etter mange andre har også jeg fått sansen for søtpotetmos! Enkelt å lage-i bunn og grunn akkurat som potetmos- sunt og veldig godt! Bruksområdene er mange og jeg har bare såvidt fått skrapet i overflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg