onsdag 29. juli 2015

Bygge terrasse regler

Bygge terrasse regler

Hvem bygger hva, hvor og når? Hvor høy blir terrassen over bakken. Det er ulike regler for terrassen som er lavere eller høyere enn meter over bakken: Blir hele terrassen eller plattingen lavere enn meter over bakken? Da kan du bygge uten å søke så lenge kommunens planer ikke setter begrensninger.


Du kan plassere terrassen helt inntil nabogrensa. Reglene per dags dato er at bygg større enn kvadratmeter må søkes om til kommunen. Dette gjelder også hvis bygget skal stå nærmere enn meter fra tomtegrensen. Du trenger heller ikke samtykke fra naboen.


Sjekk om du må søke for å bygge terrasse eller platting. Veranda er en åpen bygningsdel, understøttet og eventuelt overdekket av tak. Den kan også være lukket, som for eksempel en glassveranda. Prinsippene er enkle og med litt fingerferdighet kan du få en uteplass å være stolt av. Vær oppmerksom på at en ny terrasse er meldepliktig, men hvorvidt du kan levere forenklet byggeanmeldelse avhenger av størrelsen på terrassen.


Bygge terrasse regler

Sjekk alltid reglene i kommunen der du bor. Nabosamtykke må foreligge dersom en terrasse skal bygges nærmere enn dette. Ved oppføring av terrasse må det påses at en ikke øker risikoen for spredning av brann. En terrasse med høyde på inntil meter over terreng, og avstand til nabogrense på minst meter er ikke søknads- eller meldepliktig. På det meste vil terrassen ligge meter over bakken vil jeg tro.


Kanskje jeg bør sende en mail til kommunen og spørre om dette vil være fritatt fra søknad? De nye reglene sier vel at man kan bygge 50kvm store bygg en meter fra grensen. Regner med en terrasse på kvm 0-meter over bakkenivå kommer under dette. Tilbygg på maksimalt m for eksempel balkong , åpent overbygget inngangsparti, ved- og sykkelbo inntil meter eller mer fra nabogrensen.


Har du planer om å bygge en egen terrasse eller en platting og leter etter en byggebeskrivelse, tips og råd om alt fra hvilke typer terrasse man kan bygge , og hvordan du skal vedlikeholdet terrassegulvet? Her samler vi alt du trenger å vite når du skal bygge terrasse eller vedlikeholde terrassen. Bygging av terrasse på bakken vil, der plasseringen ikke er i strid med arealformål, planbestemmelser eller hensynssoner, ikke være omfattet av tiltak i § 20-og således heller ikke være søknadspliktig.


På bakken” betyr at terrassegulvet ikke kan ligge høyere enn m over terreng. Bygge terrasse - trinn for trinn. Denne beskrivelsen er hentet fra nettsiden til Bergene Holm AS. Her er en enkel regel for ca. Verktøyene du trenger for å bygge terrasse.


Bygge terrasse regler

Alt dette vil komme godt med når du skal bygge terrasse. Ta hensyn til plassering med tanke på sol, skygge og terreng. Det kan være lurt å kjenne tomta og solforholdene før du bestemmer deg for plassering. Dersom terrassen er mindre og ligger helt inntil boligen, er du kun meldepliktig. Skal du bygge hus fra grunnen, er det lurt å planlegge terrassen samtidig.


Mye av hensikten med de nye reglene er at byggeprosjekt som i de fleste tilfeller uansett hadde blitt godkjent skal slippe papirmølla. Mer informasjon om hva du kan bygge uten å søke, finner du i denne guiden hos Direktoratet for byggkvalitet. Garasje, uthus, hobbybod og liknende på inntil mkan bygges inntil meter fra nabogrensen. Det må heller ikke vær planbestemmelser på riks- eller kommunalt nivå (reguleringsplaner) som utelukker at tiltaket kan gjennomføres. Det er du som såkalt tiltakshaver som bærer risikoen for at innretningen kommer inn under unntaksreglene for mindre tiltak.


Terrasse , veranda, balkong. Husk at du har selv ansvar for å sjekke at det du skal bygge ikke kommer i strid med plan- og bygningsloven, gjeldende planer eller annet regelverk. Dette kan også påvirke om du må søke eller ikke.


Tiltaket må ikke plasseres i konflikt med eller vanskeliggjøre adkomsten til private eller offentlige ledninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg