torsdag 23. juli 2015

Navn fra norrøn mytologi

Enkelte av personene kan opptre under forskjellige navn , ut fra forskjellige tolkninger. Og Frøy, som var navn på en gu blir brukt mer for jenter enn gutter, legger han til. Norrøne navn fra Vietnam.


I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn. De fleste som heter Ty og Ve, som begge finnes i norrøn mytologi , har dem som et vietnamesisk navn , sier Utne.

Liste over dyr i norrøn mytologi inneholder navn på dyrefigurer som omtales i den norrøne mytologien. Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Disse foreldrene har med andre ord neppe studert den norrøne mytologien på jakt etter det rette navnet. Ellers finne det også noen navn fra mytologi som har vært mer brukt før, og som helst er navn på voksne i dag.


Mytene handler om ulike gudommelige vesener, hvordan verden ble til, hvordan den er ordnet og hvordan den til slutt vil gå under. Alvene i norrøn mytologi. Småvokste, eteriske åndevesener i folketroen.

Fruktbarhetens makter. De danser på tåkete enger og myrer i skumringen eller ved soloppgang. Sopp som vokser i ring etterlater seg sirkelrunde spor som folk tolket som merker etter alvenes dans. Som mange guder i norrøn mytologi har Frøya mange navn.


Disse navnene gjenspeiler ulike sider av Frøya, men også at skaldediktningen krevde variasjon i påkallelsen av gudene. De norrøne fortellingene og forestillingene utviklet seg over ti og det har vært store regionale forskjeller. For enkelte av figurene kan det være vanskelig å si om det er personifiserte guder eller jotner i dyreham, eller om det dreier seg om dyr. Siden jeg kjeder vettet av meg og har fullstendig dilla på norrøn mytologi - her kommer ei liste over navn fra åsatroen: Guttenavn Agnar - kongssønn Alvalde - rik jotun Andrimne - kokken i Valhall Andvare - rik dverg Ask - den første mannen (Adam) Aurvandil - mann som ble reddet av Tor B. Litterære kilder og kildekritikk.


Kildene til kunnskap om norrøn mytologi finnes i flere kategorier. Både arkeologisk gjenstandsmateriale, runeinnskrifter, stedsnavn, folketro og litterære kilder kan gi bidrag til kunnskapsproduksjonen om den gamle norrøne religionen. I norrøn mytologi er det som regel en fin balansegang mellom disse to, og dette symboliserer kanskje naturens likevekt.


Denne blir først forskjøvet under Ragnarok. Frøya er den viktigste åsynjen, gudinnen, i Åsgård og i den norrøne mytologien. Hun er egentlig en av vanene, og hennes særlige ansvarsområde er erotikk, kjærlighet og fruktbarhet, men også død og sei som er en form for magi og dyp kunnskap om livet og døden.


Det Norske Samlaget, Oslo.

Men selv om detaljer, tid og sted ikke alltid er til å stole på, kan sagaene likevel gi oss verdifull kunnskap i en bredere forstand. De kan si oss mye om fortidens idealer, skikker og ideologi. Et gjentakende tema her er skjebnetroen i norrøn mytologi som vi også finner igjen i sagalitteraturen. Odin er den eldste, mektigste og fremste av æsene i norrøn mytologi. Han er enøyd og den viseste blant æsene etter at han ofret et øye for å få drikke av jotnen Mimes kunnskapsbrønn, som ligger ved roten av Yggdrasil.


Sol og Måne, gudeskikkelser i norrøn mytologi. Hans far kan ha vært Egil Orvandill , som var bueskytter og smed. Navn fra norrøn mytologi Valg av tekstiler til gardiner og hvor mye lys du slipper inn er også lurt å. Jeg skal på Ikea og shoppe til minsten sitt rom i morgen. Ull betyr den ærerike.


Døden er gjentakende motiv i norrøn mytologi , og en forfedrekult er en alminnelig praksis med animistiske religioner. Eit alfabetisk oppslagsverk om norrøn mytologi. Her finn du dei kjende og ukjende namna, stadene og omgrepa innanfor den norrøne mytologien. Boka viser kva for mytar og norrøne tekstar dei ulike oppslagsorda er henta frå. For mange av orda er det òg informasjon om det språklege opphavet og moglege.


Dette var opprinnelsen til norrøn mytologi. De er hva disse menneskene trodde og deres religion hadde ingen konkrete navn , og dette gjorde det virke som en tradisjon praksis. De trodde på sine guder ‘guder som Odin, Tor, Loke, og Freya.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg