onsdag 22. juli 2015

Gravid og røyker

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Jo yngre kvinnene er når de blir gravide , desto større er sjansen for at de røyker under svangerskapet. Unge gravide røyker fortsatt oftast. Gjennom mange år har tal frå MFR vist at dess yngre kvinnene er når dei blir gravide , desto større er risikoen for at dei røyker under svangerskapet (Figur 2).


Dette gjeld både ved byrjinga av og ved slutten av svangerskapet. Blir gravide , men røyker videre. Men det er store ulikheter mellom landene. Ho har ingen planer om å kutte ned eller slutte å røyke, og blir sur hvis jeg nevner det.


Hun har en datter fra tidligere og røyka under hele det svangerskapet og , og det gikk bra, så ho sier bare at det går bra, og at ho ikke har lyst å slutte, og at ho veit at ho ikke klarer.

Og forskerne tror tallet er enda høyere på landsbasis, for folk i denne regionen har mer utdanning enn landsgjennomsnittet. Det er nemlig mer sannsynlig at du røyker om du har lite utdanning. Det gjelder også når du er gravid , både i Norge og Finland.


De yngste røyker mest. Blant gravide under år, svarte 1prosent de røykte i begynnelsen og prosent i slutten av svangerskapet. Så mange røyker mens de er gravide. Dette gir opptil tre ganger så stor risiko for å få barn som veier for lite.


Og er ikke en baby i magen motivasjon nok så er det vel ingenting som er det. Gravide som røyker er ille! Og jeg ble ørlite sjokkert da jeg ble vitne til ei dame som satt med sin bittelille baby på fanget og klaget sin nød over hvor hardt angrepet barnet var av astma og andre luftveisplager. Det er vist at gravide med foster som har lav vekt har lavere melatoninmengde målt i blodet enn gravide med foster med normal størrelse. Nattarbeid gir nedsatt frigjøring av melatonin.


Røyker og drikker mer. Andre forklaringer på effekten av nattarbeid handler om livsstilen til den som jobber skift. For at barnet skal vokse og utvikle seg normalt i løpet av svangerskapet trenger det oksygen.


Oksygen blir transportert med blodet til mor og barn.

Hvis en gravid kvinne røyker puster hun inn karbonmonoksi noe som fører til at både mor og barn får mindre oksygen. Nikotinet i tobakken gjør dessuten at blodårene trekker seg sammen, også. Selv om du slutter å røyke flere måneder ut i svangerskapet, kan det å slutte ha en positiv effekt. Men hun gir blaffen i det.


Bestevennina mi har sagt at det ikke er greit og at det kan skade babyen. Jeg er ikke så godt kjent med henne, vi er bekjente. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Hei, jeg og kjæresten min venter barn. Vi har lenge snakket om at hun sku slutte å røyke, og hun har hele tiden sagt at det var IKKE noe problem om hun ble gravid.


Vell nå er hun gravid , og hun røyker i smug for meg. Masse løgner, bedrag og går bak ryggen på meg! Er det seriøst mulig å være så sinnsykt egoistisk å røyke samtidig som man er gravid ? Kan noen komme på en logisk og rasjonell grunn på hvorfor kvinner røyker under graviditeten ? Hadde jeg sett en gravid dame røyke, hadde jeg lett tatt røyken ut av kjeften hennes og tråkket på den#128548;#128548; Anonymous po.


For at en kvinne skal bli gravid , må en serie hendelser skje til rett tid. Kvinnen får da hormoner for å fremme eggløsning, og dermed øke sjansen for. Fedme hos far er negativt for fertiliteten og medfører økt risiko for metabolsk sykdom hos barnet. Overvekt og fedme minsker ikke bare sjansen for å bli gravid.


Kvinner som røyker under svangerskapet har høyere risiko for å få utagerende barn, viser ny norsk studie. Helse: Det er litt forskjell på å klare å slutte å røke da, og å sette på et bilbelte! Ikke med tanke på barnets helse, nei.


På denne nettsiden finner dere alt dere trenger for å skrive en skoleoppgave om graviditet og røyking. Når en gravid kvinne røyker eller snuser, får fosteret (barnet) i seg giftige stoffer fra tobakken. Både røyk og snus øker risikoen for at det blir komplikasjoner for moren, og for at barnet ikke utvikler seg optimalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg