mandag 27. juli 2015

Add hos voksne

Add hos voksne

Det er liten forskjell på unge voksne med ADD og voksne med ADD , bortsett fra at jo eldre de blir, jo bedre kan de ha tilpasset seg de problemene de sliter med. De har bygget erfaring i hvordan de skal takle hverdagen og vet at de for eksempel fungerer bedre hvis de ikke gjør mange ting samtidig. Mange er flinke til å lage huskelister. Opp til av barn med diagnosen ADHD i tidlig barndom fortsetter å vise betydelige ADHD-symptomer som voksne. Hvis voksne med ADHD til stadighet kommer for sent på jobben eller til andre hendelser, innser de gjerne problemet, men de har vansker med å forhindre at det skjer.


ADHD hos voksne følger et litt annet mønster enn hos barn. Her kan du lese intervjuet om Anne som var voksen da hun fikk diagnosen ADHD. Voksne med ADHD må også lære seg å. ADD ikke bare utvikle over natten, heller ikke forsvinner det når en person når voksen alder.


Selv om atferd og vaner kan læres som en person blir eldre, symptomer, impulser og distraksjoner er alltid der. Enkelte naturmidler kan bidra til å lindre symptomene på ADD hos voksne. Hovedsymptomet er svikt i oppmerksomhet, ved ADHD også hyperaktivitet og impulsivitet.


Lidelsen diagnostiseres oftest hos barn, og det er et krav at symptomene starter før 7-årsalder. Behandlingen vil vanligvis bestå av en kombinasjon av psykoedukasjon, veileding og medikamentell behandling. Symptomer og tegn på ADHD deles i to hovedtyper.


Den ene er uoppmerksomhet, som kan være at man ikke klarer å fokusere på detaljer, ikke ser ut til å høre etter, og ofte mister ting. Den andre er hyperaktiv atferd og impulsivitet, som kan være uro, at man ofte forlater pulten sin i timen, har vanskelig for å være stille, avbryter andre og har problemer med å vente på tur. Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. På skolen kan for eksempel barn med ADHD forlate plassen sin i timen og løpe omkring. Ungdom og voksne har ikke det samme høye aktivitetsnivået, men er ofte rastløse.


Add hos voksne

ADD symptomer kan gjøre en voksen kvinne kommer over som selvopptatte, vimsete og ubesluttsom. Lær mer om symptomene på ADD hos voksne kvinner. For personer med hyperkinetisk forstyrrelse uten atferdsforstyrrelse vil førerkort vanligvis kunne utstedes for alle førerkortklasser. ADD minner gjerne om adhd hos jenter. ADD blir ofte betegnet som adhd uten hyperaktivitet, det er til en vis grad rett men man kan ikke sammenligne en med ADD og en med adhd.


Adhd gutten er mer frampå og vil vise hva han kan mens ADD gutten er mer sjenert og trekker seg unna. Historien du kan fortelle om barnets utvikling helt fra fødselen av kan si mye, fordi den hos ADD -barn ofte har vært annerledes enn vanlig. Gjennom den kroppslige undersøkelsen av barnet på kontoret kan legen finne små avvik som også er typiske for unger med ADD.


Først og fremst: nå heter det ikke lenger ADD , men ADHD uoppmerksom type. På en måte er ADD kanskje en bedre beskrivelse på denne versjonen av ADH da forskjellen er nettopp en H. Hyperaktivitet eksisterer ikke utvendig i så stor grad hos de med en ADHD uoppmerksom type-diagnose. Jeg fikk diagnosen ADD , men har ikke begynt på medisiner enda.


Jeg sliter mye med konsentrasjonen, at jeg blir lett distrahert, at det er mye støy i hodet, faller ut av samtaler, sliter med å organisere større arbeidsoppgaver, og jeg opplever at hjernen bare stopper opp når ting krever mye planlegging og konsentrasjon. Hvis du har mistanke om, at du har ADH skal du tale med din praktiserende læge om de vanskeligheder, der fører til din. Hvor skal du henvende dig?


Add hos voksne

De fleste som velger å ikke bruke medisiner, har likevel nytte av å gå til behandling og lære seg systemer for å gjøre hverdagen lettere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg