fredag 17. juli 2015

Rørte jordbær frosne

Norske jordbær er godt, det er bare så synd at bærsesongen er så altfor kort. Nest etter ferske bær, er røring og frysing muligens det beste alternativet for å kunne nyte jordbær resten av året. Kjøp kassevis når det er tilbu eller aller best: Dra på selvplukk. Rørte jordbær er sommeren på glass!


Putt dem i fryseren og ta dem opp når savnet etter sommer, sol og nydelige norske jordbær melder seg. Vil du fryse blandingen, kan du tilsette gram Certo frysepulver (ss) i sukkeret før du blander det med jordbærene. Rårørte bær eller hjemmelaget syltetøy er både enkelt og godt.


I tillegg har du full kontroll på sukkerinnholdet og du kan smaksette med det du liker best. Miks og bland smaker etter eget ønske. Eller kanskje finhakket rød chili? Sukkermengden kan også varieres etter eget ønske. Tin eventuelt frosne jordbær og hell av overflødig væske.


Steg Ha jordbær , sukrin og chiafrø i en passende bolle, og bruk en sleiv til å røre dette godt sammen. Rørt syltetøy smaker fantastisk – prøv du også! TIPS: syltetøyet kan du oppbevare i lufttett boks i kjøleskapet i 3-dager. Bruk det på brødskiven, i frokostblanding, i yoghurt eller på havregrøten.


Har du enda litt igjen så et det et perfekt utgangspunkt til en bærsmoothie. Hjemmelagde rørte jordbær , eller jordbærsyltetøy, er utrolig enkelt. Alt du trenger er frosne bær, en liten kjele og minutter! Del jordbærene i fire. Vent litt før du rører.


Rørte jordbær frosne

Hvis du bruker frysepulver blander du dette med sukkeret. Tips: Frysetøyet har bare en holdbarhet på noen dager, men det tåler godt å fryses. Passer perfekt til vafler. Deilig, søtt og med masser av klumper, akkurat s. Vi har lyst på vaffel.


Fant litt frosne bringebær og jordbær og lurer på om det finnes noen kjapp måte å lage syltetøy av disse. Moren min lager alltid rørt bringebær og jordbærsyltetøy om sommeren. Ingredienser: 5g tyttebær. Finn fram ingrediensene.


Rørte jordbær frosne

Ha tyttebær og sukker i en blender eller bruk stavmikser og kjør smooth. Mine bær var frosne. Blåbær, jordbær , multer, bringebær – hva du velger er opp til deg. Oppskrifter for rørte jordbær av frosne bær. I videoen over kan du lære hvordan du lager rørte bær.


Et sunnere alternativ! Nøkkelhullsmerket forteller deg at varen inneholder mer fiber og fullkorn, eller mindre mettet fett,. Så hvordan går vi fram for å lage hjemmelaget jordbærsyltetøy med lite sukker? En kan selvfølgelig kjøpe inn ferske jordbær , men i av året er disse fra utlandet. Ikke noe galt med det, men smaken på disse er ikke noe en skryter av til naboen, og i tillegg må en da ta bryet med å renske bærene.


Rørte jordbær frosne

Ute i naturen bugner det av friske, velsmakende bær. Du kan lage rørt syltetøy av for eksempel blåbær, rips eller bringebær. Det er superenkelt og smaker kjempegodt.


Rør sammen bærene, putt i fryseren, og nyt den deilige smaken. Se fremgangsmåten lenger ned på siden! Lag jordbærsaus ved å koke opp vann og sukker til sukkerlake.


Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frø og resten av vaniljestangen i sukkerlaken, og sett til avkjøling. Tilsett jordbærene og la blandingen stå og trekke litt (til bærene er opptinte hvis du benytter frosne bær). Jeg pleier å fryse jordbær i sesongen jeg, for å lage syltetøy senere.


Da har jeg bare de frosne bærene i en kjele, setter på lokk og lar det stå på svaaaak varme så det tiner uten å svi seg. Rører litt innimellom og tar gjerne en kniv og skjærer litt i halvtinte bær, så blir fruktbitene litt mindre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg