onsdag 28. november 2018

Norrøne navn betydning

Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Det finnes også mange norrøne navn som bare brukes av to, tre eller færre hvert år. Eksempler er jentenavnene Dis, Gjer Urd og guttenavnene Eindride, Fenris, Gaut og Ty, sier han.


Norrøne navn betydning

Lista omfatter de norrøne gudefigurer som omtales i kildene Den eldre Edda, Den yngre Edda og fornaldersagaene. Enkelte oppramsinger av navn på figurer som ikke er omtalt andre steder, er ikke tatt med. Dette gjelder for eksempel en oppramsing av 70–dverger som nevnes i Voluspå, vers 11–16. Leter du etter et norrønt navn til en gutt? Da har du kommet til riktig sted!


På denne siden har vi listet opp en rekke norrøne mannsnavn. I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Eystein og Eistein er guttenavn utledet av det norrøne navnet Eysteinn, der ey betyr lykke, og steinn kommer av stein. Betydningen av navnet er altså lykkestein. På latin blir navnet gjerne oversatt til Augustinus.


Her finner du interessant informasjon om over 100. Er du ute etter et fint navn til babyen din? Da er dette rett sted. Mannen til Bøyla er Bryggve, og åkerdyrking er hans ansvar, da hans navn betyr hellig bygg eller korn.


Gud for fruktbarhet, avlingenes overflo sol og regn, krig og fre hell og lykke. Hustru til Od (som mange mener er Odin), mor til Hnoss som er så vakker at alt som er verdifullt og vakkert bærer. De syv ukedagene finnes på mange språk, og navnene har ulik betydning , basert på landenes kulturer og tradisjoner.


Norrøne navn betydning

Man er ikke sikker på hvem som opprinnelig bestemte ukedagenes navn. Det er lett å observere hvordan hedenske navn har påvirket de tidlige kristne. Jeg syns også norrøne navn er fine, og vi tenker på flere slike navn til vår kommende bebis.


Eiril, Sigri Astri Ånun Håvard og Erlend er iallefall veldig fine. Jeg har også et norrønt navn , ikke et gude navn , men et ganske vanlig navn. Syns det er fint jeg, med gamle norske navn. MIKLAGARD - Det norrøne navnet på Bysants (Konstantinopel).


MORDVARG - En som er blitt fredløs fordi han har begått hemmelig drap. Et drap en åpent vedkjente seg var ikke mord. MÅLSTUE - Stue som ble benyttet til samtaler. NEBBE-STE - Liten ambolt med tynn spiss på sida.


Det norrøne navnet Freja er et annet mytologisk navn som slår an blant danske foreldre. Navn etter kjærlighetsguden. Navnet er nok først og fremst blitt populært fordi det passer inn i moten med at pikenavn skal ha to stavelser og ende på e eller a, sier hun.


Norrøne navn betydning

Her tror hun imidlertid at opprinnelsen i mytologien også spiller en viss rolle. Nå har jeg ei jente som heter Tale, for jeg ville ha et norrønt navn , men har i ettertid funnet frem til at det antagelig ikke er norrønt men tysk. Hei Er det noen som har tips til norrøne navn ? Vi liker godt navnene Saga og Thor, men hadde vært fint med litt forslag fra andre også. Verdens største database over norske og norrøne navn , men også en imponerende oversikt over navn fra Europa, Asia, Afrika og Amerika!


Stedsnavn er navn på geografiske lokaliteter (steder), som fjell, daler, elver, fjorder og andre terrengformasjoner (naturnavn), og navn på gårder, bosteder, teiger og andre lokaliteter som er preget av menneskelig virksomhet (kulturnavn).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg