torsdag 8. november 2018

Er helvetesild smittsomt

Jeg har fått helvetesild og lurer på om det er smittsomt ? Hvilke forholdsregler bør jeg ta? Bør jeg ha barnebarn på besøk? Helvetesild smitter.


Har man hatt vannkopper tidligere, kan man ikke få noe som helst av å ta på et helvetesild -utslett.

Det som smitter, er væsken fra blemmene og sårene. I denne er det vannkoppevirus. Sykdommen kan forekomme i alle aldersgrupper, men er relativt sjelden hos unge mennesker, og hyppigheten stiger raskt med alderen. De fleste tilfeller er hos personer over år. Mange lurer på om helvetesild er smittsomt , og svaret er ja, denne sykdommen kan definitivt overføres til andre.


Blemmene du får ved helvetesild inneholder væske, og du er smittsom inntil alle blemmene har tørket inn og fått skorpe. Smittsom til blemmene har skorpe.

De som har hatt vannkopper tidligere er imidlertid immun. Ikke alle som har hatt varicella (vannkopper) vil utvikle helvetesild. Vanligvis reagerer viruset hos dem som har midlertidige eller permanente endringer i deres immunforsvar, forårsaket av alder, annen sykdom eller bruk av medisiner.


Slike medisiner inkluderer blant annet kortikosteroider, reumatisk medisinering. Hei Er helvetesild smittsomt ? Har seg slik at jeg utvekslet kroppsvæsker med en jente nå i helgen og hun har nå fått helvetesild. Er blitt jævla redd for å få det selv, men har ikke lest noen steder at det smitter ved væske, med mindre man aldri har hatt vannkopper. Jeg tror jeg har hatt det før,. Som regel er ikke dette et problem siden de fleste får vannkopper i ung alder, men personer med nedsatt immunforsvar kan bli syke og bør derfor unngå kontakt med personer med helvetesild.


Den går over af sig selv. Sårdannelse kan efterlade forbigående pigmentforandringer i huden eller i sjældne tilfælde ar. Brennkopper Impetigo (Brennkopper) er en smittsom overfladisk hudinfeksjon som hovedsakelig rammer barn. Eksem Eksem er en hudsykdom som forårsaker betennelse i hudens ytre barriere. Lær mer om dette vanlig sykdom.


Varicella (vannkopper) og herpes zoster ( helvetesild ) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae. Det er en tilstand som ikke er smittsom.

Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett (vannkopper), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Man kan ikke smitte andre med helvetesild , men fordi blemmene inneholder vannkoppevirus kan man smitte andre med vannkopper. Hos cirka vil symptomene på helvetesild gå over i løpet av noen uker. Det opptrer som regel på overkroppen, men kan også komme rundt øyet og andre steder.


Selv om vannkopper og helvetesild er forårsaket av samme virus, er vannkopper lett spre seg fra person til person, gjennom luften, eller kontakt med vannkopper blemmer, mens helvetesild er ikke smittsom. Når en person har blitt smittet med vannkopper, forblir varicella-zoster virus i dvale i nerverøttene. En forutsetning for å få denne sykdommen er at man har hatt vannkopper tidligere.


Etter at vannkoppesykdommen er over, blir viruset igjen i kroppen. Det hviler i nerverøttene inn mot ryggmargen eller nær hjernen. Bare de som allerede har hatt vannkopper kan få helvetesild. Om du aldri har hatt vannkopper, kan nærkontakt med blemmene gi smitte.


Vanlige symptomer på helvetesild er : Prikking eller smerte i et avgrenset hudområde. Smertene kan forverres ved berøring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg