fredag 2. november 2018

Skjult lungebetennelse symptomer

Skjult lungebetennelse florerer. Har du tørrhoste og har hanglet lenge? Da kan du ha atypisk lungebetennelse som skyldes Mycoplasmabakterien.


Hva er skjult lungebetennelse ? Det er imidlertid en svært liten andel av de smittende - rundt fem prosent - som faktisk blir syke av bakterien. Sammenlignet med “klassisk lungebetennelse ” er skjult lungebetennelse sjelden like. Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske.


Ved mistanke om lungebetennelse bør man kontakte lege. Legen vil ofte undersøke lungene med stetoskop og kan da høre knatrelyder og endret pustelyd over det betente området i lungen. Ved noen typer lungebetennelse er imidlertid pustelydene normale, dette er blant annet tilfelle ved mykoplasma-infeksjon. Les mer om hvilke symptomer som er vanlige, hvordan lungebetennelse behandles og hvorvidt den er farlig for barn eller voksne.


Mykoplasma lungebetennelse. Stille lungebetennelse er lungebetennelse som gir sparsomt med symptomer. Sykdommen gir et mer langtrukket forløp enn lungebetennelse med pneumokokker. Symptomene kan gjerne vedvare i 3-uker. Penicillin tar ikke knekken på mycoplasma lungebetennelse.


En lungebetennelse som skyldes mikroorganismen Mycoplasma pneumoniea. Den kalles ofte atypisk lungebetennelse , da man gjerne ikke får så høy feber og andre typiske symptomer som ved alminnelig lungebetennelse. Hvorfor får man infeksjon med mycoplasma. Ved lungebetennelse og andre behandlingstrengende symptomer anbefales ifølge nasjonale retningslinjer antibiotikatypene erytromycin eller doksysyklin i 7-døgn, alternativt klaritromycin.


Vanlig penicillin hjelper som nevnt ikke mot denne bakterien. Sykdommen forårsakes oftest av en virus- eller bakterieinfeksjon, som for eksempel pneumokokker. På fredag ble hun syk med feber o. Ble hun ikke bedre innen et par dager, skulle vi komme ned igjen for å ta den prøven. Den kan forårsakes av mange forskjellige bakterier og virus.


Det er ikke alltid like lett å vite hva som er normalt, eller hva som kan være skjulte tegn på jernmangel. Nedenfor forklarer Hjelkrem noen av de vanligste symptomene: 1. Høy puls og hjertebank. Det er denne typen lungebetennelse det følgende handler om. Hvordan får man lungebetennelse ? Man smittes typisk ved innånding av mikroorganismene.


Mer sjelden oppstår lungebetennelser ved at bakteriekolonier fra en infeksjon et annet sted i kroppen, f. Ulike pneumokokk-bakterier er den vanligste årsaken til lungebetennelse. Barn og eldre kan ha andre symptomer enn voksne. Ved nedsatt allmenntilstand eller smerter i brystet, er det viktig å få medisinsk hjelp raskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg