fredag 30. november 2018

Kondemnering av bil

Mye på grunn av folks forståelse av kondemnering som at bilen ikke skulle vært reparert, men at det i de fleste tilfeller er et økonomisk spørsmål. Tilårskomne biler kan bli kondemnert pga kosmetiske skader, mens større skader på en nyere bil knapt registreres i bilens historikk. Kondemnering av kjøretøy.


Hvis bilen din har vært i en ulykke eller på annet vis har blitt så skadet at forsikringsselskapet avgjør det vil koste mer, eller i nærheten av det samme som bilens takst å reparere den, kondemnerer de kjøretøyet. En kondemnert bil er altså en bil som er erklært ubrukelig av et forsikringsselskap. Noen selskaper har innført litt mere liberale regler på det området, men stort sett er reglen for biler som er eldre enn år som følger : Dersom selskapet antar at det blir billigere å reparere bilen enn å utbetale erstatnig, så blir den ikke kondemnert.


Hva ligger egentlig i ordet? Hva betyr det for deg som bruktbilkjøper? Hvis det viser seg at kostnadene er høyere enn bilens verdi vil forsikringsselskapet kondemnere bilen.


Skal bilen vrakes, ikke brukes for en lengre periode eller du av andre grunner ønsker å avregistrere kjøretøyet, skal skiltene leveres til en trafikkstasjon. Skal bilen vrakast, ikkje brukast for ein lengre periode eller du av andre grunnar ønsker å avregistrere køyretøyet, skal skilta leverast til ein trafikkstasjon. Jeg eier en bil som jeg kjøpte for år siden, denne bruker han i jobb i dag. Han ble påkjørt i forrige uke, og det er en liten skade på bilen , men den er selvfølgelig på et av de dyreste stedene å reparere. Hvis man får en skade på bilen som det koster mer å reparere enn hva bilen er verdt, så har man vel i utgangspunktet ikke rett til å få skaden reparert.


Vraking og opphugging av biler skal skje hos godkjente bilopphuggeri eller vrakplasser. Se våre godkjente bilopphuggeri her. Import, eksport, bygge om, eierskifte, vrake bil , bruke utenlandsregistrert bil , med mer. Super bilferie med halvpensjon.


Finn din ferie i Norge. Kjør selv ferie i hele Europa. Masse av opphold med høy rabatt. Bilselgerne kan være tause om kondemnering.


Bruktbilselgerne er ikke pliktige til å opplyse om at bruktbilen de selger har vært kondemnert, ifølge en fersk dom. En så sentral opplysning bør bruktbilkundene få vite om, mener NAF. Les også: Så mye koster bilen Disse selskapene selger.


Motor har gått gjennom tingrettsdommer og vedtak fra Forbrukerklageutvalget over hvilke forsikringsselskap som har solgt kondemnerte biler til Olsen bil. Vrakpant kan utbetales for norske biler som leveres til vraking ved godkjent biloppsamlingsplass innenfor EØS-området (det europeiske økonomiske samarbeidsområdet). Så lenge bilen blir godkjennt opprettet er en annen sak!


Du kan jo selv rette opp å godkjenne den. Ska ikke rare skaden til for at biler blir kondemnert. Det er stor forskjell på at bil har hatt en kollisjonsskade hvor det er skiftet en skjerm eller et panser, og at bilen har hatt en såkalt storskade og blitt kondemnert som i dette tilfellet. Når tingretten kalle dette en relativt overfladisk skade, så gir ikke dette inntrykk av særlig kunnskap om skade på bil. Bilen er ganske pent, uten rust og har ikke rundet 100.


I går, mens bilen var parkert, den var rygget på av en annen bil. Skulle behovet ditt for bil endre seg i leieperioden, enten fordi du får barn, ny jobb eller lignende bør du være klar over at det kan koste en del å komme ut av kontrakten. Hvordan er reglene ved å kjøpe vraket tilbake?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg