fredag 23. november 2018

Oppskrift ostekake med gele

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet.

Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. En klassisk ostekake med gelélokk er alltid blant favorittene på kakebordet og det forstår vi godt.


Sødmen i geléen passer perfekt sammen med den friske og fløyelsmyke ostekremen, og den sprø kjeksbunnen. Ved å variere topping og fargen på gelelokket kan denne kaken enkelt pyntes til å passe både konfirmasjon, bryllup, bursdag og 17. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt. Det er vanlig å spise gelé som dessert med vaniljesaus eller krem.


Pulverbasert gelé er et halvfabrikat i pulverform som tilsettes vann, og kokes opp for å kjøles ned for at massen skal stivne og inntak geléform.

Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gelé og masse bringebær og jordbær? Det blir en aldeles nydelig kake! Kaken passer utrolig godt nå til de kommende festdagene i mai, men også ellers på året.


Ostekaken kan godt lages en dag før den skal spises. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur). Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap. Når kremen har stivnet - kok opp 2. Enkel og klassisk oppskrift på ostekake med smak av sitron, pyntet med bær.


Denne ostekaken har sitrongelé blandet inn i røren, noe som gjør at den blir lett og luftig i konsistensen, og frisk og god i smaken. Til bunnen kan du bruke de kjeksene du liker best, vi har brukt digestive i denne oppskriften. Riktig nok tar det en del tid å lage den, men det har du igjen for. Også ostekaker kan pynte opp et festbord! Kakeformen gjør jobben for deg.


Denne kaken kan lages én til to dager i forveien. Bruk en dekorativ kakeform, og du kan trylle frem de lekreste ostekaker! Denne ostekaken er en kombinasjon av bløtkake og ostekake , og gir deg det beste fra to verdener.

Oppskrifter på ostekake Kremet ostekake. Dette er en oppskrift på ostekake med gele. Noen vil kaller det for fromasjkake andre sier ostekake.


Ingen steketid eller pisking - ingrediensene skal bare røres sammen og settes til avkjøling. Jeg fryste min, det går også fint. Kaken er perfekt å servere hvis du venter gjester.


Det litt syrlige og kremete mot den sprø kjeksbunnen smaker både godt som dessert eller til kaffen. Med sitt dekorative utseende er den virkelig en fryd på kakebordet, og ikke minst en smaksreise av de sjeldne. Hei og velkommen til min lille side med oppskrifter på ostekake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg