onsdag 28. november 2018

Soppinfeksjon behandling

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Ved soppinfeksjon bør man utelukke nedsatt immunforsvar (f.eks. på grunn av diabetes) som årsak til utbruddet. Ved de fleste soppinfeksjoner er det viktig å unngå varme og fukt. Utvortes reseptfrie soppmiddel fra apoteket hjelper mot mange soppinfeksjoner.

Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.


Det anbefales vanlig hygiene. Overdreven vask og såpebruk kan sannsynligvis virke uheldig. Det finnes forskjellige soppmidler som dreper soppen. Menn kan også få soppinfeksjon på penis. De kan smittes ved samleie hvis kvinnen allerede har en soppinfeksjon.


Dette utslettet kan spre seg til lysken. Vedvarende såre brystknopper kan skyldes sopp. Risikofaktorer kan være at du har vært behandlet med antibiotika eller allerede har en soppinfeksjon andre steder på kroppen.


Kontakt lege dersom du har mistanke om en soppinfeksjon , og sørg for å få riktig behandling. Sopp trives i fuktig miljø! Hold derfor det angrepne hudområdet så rent og tørt som mulig. Krem til behandling av fotsopp er ikke på resept.


Det er derfor viktig med korrekt behandling med tabletter.

Det er sjeldent at sopp fra skjeden smitter til partneren, og partner uten symptomer trenger ingen behandling. Symptomer på soppinfeksjon hos menn er kløe og rødt utslett under forhuden på penis som også kan spre seg til lysken. Det brukes anti-soppmidler til å behandle infeksjonen. Medisinen finnes som salve eller mikstur, beregnet for lokal bruk i munnen. Det vanligste, både for barn og voksne, er å bruke mikstur som inneholder soppmiddelet nystatin (Mycostatin mikstur).


Du bør oppsøke lege hvis du har fått en soppinfeksjon , og særlig hvis det er første gangen. På apoteket kan du finne reseptfrie legemidler som er enkle å bruke. I første rekke bør du bruke et reseptfritt, lokalvirkende legemiddel.


En eller begge disse områdene kan bli betent, hovent og svært smertefullt. Kløe er også vanlig, og det kan oppstå hvite flekker rundt hode på penisen. Noen vil merke lite plager, mens andre kan få følelse av svie og ubehag. I de tilfellene hvor en infeksjon er ekstra sta eller fortsetter å komme tilbake, kan det imidlertid være greit å bruke en reseptbelagt behandling.


Sykdommen rammer som oftest spedbarn, personer med nedsatt immunforsvar og eldre. Ulempen med denne typen behandling er at det er ganske ubehagelig og kan forårsake lokal irritasjon. Vanligste symptom er en velavgrenset rød flassende flekk som kan gi hårtap. I sjeldne tilfeller kan det gi et sterkt kløende og betent hudområde noen ganger med arrdannelse. Diagnosen stilles ved et hudavskrap og behandles med soppdrepende tabletter.


Dersom flekkene i munnen fortsatt er der etter du har fått behandling , kan du bli henvist til en spesialist. Personer med for eksempel HIV eller som er under behandling for kreft, kan ha behov for forebyggende behandling med soppmidler for å hindre Candida-infeksjon. Behandling Forebyggende behandling ved sterkt svekket immunsystem. Tilstanden oppstår på penishodet eller under forhuden og kan spre seg til lysken.


Symptomer i den forbindelse vil være kløe og rødt utslett der infeksjonen forekommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg