søndag 11. november 2018

Hva kan man ikke spise når man er gravid

Bekijk ons unieke assortiment kannen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online. Laat je inspireren door het aanbod.


De nieuwste kannen. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Vind items binnen jouw budget. Verken Når vanuit een vakantiehuis. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Her følger en oversikt over hva du som gravid ikke bør spise og hva du bør være forsiktig med. Vi har ikke tatt med alkohol og tobakk, fordi vi ikke regner dette som matvarer. Men naturligvis bør du ikke benytte noen av delene i svangerskapet.


Kosthold for gravide. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Gravide kan følge kostrådene Hvor mye ekstra skal jeg spise som gravid ? Dette bør du være forsiktig med når du er gravid. Enkelte matvarer kan inneholde bakterier som er skadelige for barnet i magen, men ikke for den gravide.


Det er viktig å huske på at risikoen for at det kan skade fosteret er svært liten, slik at man ikke blir for bekymret, men det er smart å ta noen forholdsregler. Gravide behøver ikke å ta noen forholdsregler for å forebygge allergi hos barnet. Medisiner og helsekostprodukter. Dette er et nytt hefte som har samlet den viktigste informasjonen om hva som er bra for både mor og barn under svangerskapet. Har du ikke vært fysisk aktiv tidligere, bør du komme i gang med moderat fysisk aktivitet under svangerskapet.


Jeg har prøvd å finne det ut, men finner ingen liste noe sted. Har dere noen tips om en nettside eller hvor dere finner det ut ellers? Og hva er det ikke lov å spise ? Hva kan man spise når man er gravid ? Og hvilke vitaminer trenger man ? Hva slags ost kan man spise ? Her finner du oppdatert informasjon og gode forklaringer på hvorfor du bør unngå visse ting. Når man er gravid , skal man leve omtrent som ellers.


Man kan gjøre de samme tingene som før, i den grad man kjenner at man trives med det. Man kan spise som før, stort sett, men bør kanskje ha litt ekstra fokus på å spise og drikke sundt, hvis man ikke har hatt det fra før. Det finnes mange råd og myter til hva man kan spise når man er gravid.


Men rådene fra velmenende bestemødre eller diskusjonsforum på nett kan fort skape forvirring. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Du kan spise de aller fleste matvarer, men enkelte råvarer må du unngå eller være forsiktig med. Sett fra tannlegens synsvinkel er det viktig at alle tankene rundt graviditeten ikke går på bekostning av munnhygienen. Men akkurat alkohol er jeg ekstra forsiktig me for jeg har sett hva det kan gjøre med unger.


Lakris kan ha langsiktige skadevirkninger på utviklingen av fosteret, viser en ny studie. Men norske retningslinjer advarer ikke mot stort lakrisinntak. Man anbefaler vanligvis en variert, sunn kost. Du skal spise tilstrekkelig fra alle disse matvaregruppene hver eneste dag. Se forklaring lenger ned) Hvis du spiser egg og melk, er det ikke noe stort problem å få i seg nok næringsstoffer, men hvis du spiser ren vegankost er det større utfordring.


Hva kan man ikke spise når man er gravid

Noen velger også å fortsette å spise fisk, og da blir det enklere å få bra sammensatt kost. Men da er man ikke egentlig vegetarianer. For øvrig mener hun det beste rådet når det gjelder mat er å spise variert og i tråd med kostholdsrådene.


Nå tenker jeg ikke på mat som du ikke greier å spise pga kvalme e. Mat man ikke spiser når man er gravid ! Det er svært sjelden at det forekommer Listeria i disse ostene, men vil du være helt på den sikre siden bør du unngå slike oster i mens du er gravid. Dette fordi eventuelle bakterier i osten formerer seg og øker i antall mens osten lagres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg