torsdag 29. november 2018

Glasur til sjokolademuffins

Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller Sjokoladecupcakes om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar! Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige. Med sjokolademuffins er du garantert suksess. Smelt sjokolade og smør i en kjele ved svak varme.


Smør glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt gjerne med søt kakepynt, for eksempel blomster.

Gode sjokolademuffins med krem kan serveres i de fleste anledninger. Muffinsene passer fint å servere til barneselskap, bursdag, kakelotteri eller rett og slett bare til å kose seg med. Pynt muffinsene med hva du måtte ønske!


Lag glasuren ved å blande sukker med noen dråper vann i en kasserolle med tjukk bunn på mellomhøy til høy varme. Sukkeret karamelliseres når det blir gjennomsiktig og begynner å boble. Beveg på kasserollen til sukkeret får en jevn og gyllen farge.


Senk varmen og tilsett smøret. La smøret smelte og hell deretter i kremen.

Mange arrangerer også halloween-fester, og da er det gøy å kunne servere skumle halloween-muffins til barna. Her får du fire måter du enkelt kan lage skumle og morsomme muffins til halloween. Når jeg baker til barn, noe jeg gjør relativt ofte, må jeg tilpasse både smak og konsistens slik at det tilfredsstiller de små munnene. Det er ikke så mye som skal til , f. Barn er heller ikke så glade i nøtter eller harde bunner så jeg anbefaler. Saftige sjokolademuffins som er superenkle å lage.


Toppet med en deilig sjokoladekrem smaker de knallgodt til en kopp kaffe. Lag dem gjerne et par dager før du skal servere dem - de blir bare bedre av å stå litt. Om man kan kategorisere mat som maskulin eller feminin, er jeg nok av typen som lager mest maskulin mat. Forvarm ovnen til 2grader. Knekk eggene i en bolle og visp dem sammen med sukkeret i en bolle til eggedosis.


Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha smør og melk i eggedosisen. Bland inn det tørre til en jevn blanding. Fyll massen i muffinsformer.


Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins ! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss.

Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Luftige vaniljemuffins er alltid like populært. Oppskriften gir stk.


Disse er toppet med rosa smørkrem. Pisk melis og smør til en lys og luftig krem. Pisk inn sjokoladen og litt og litt kaffe.


Hvis den blir for løs å jobbe med kan du sette den i kjøleskapet i minutter. Glasur , Sjokoladesaus: Varm kremfløte i en liten kjele til det ryker. En klassisk lys sjokoladesmørkrem må være noe av det jeg lager aller mest på kjøkkenet mitt.


Den er passe søt, veldig luftig, smelter i munnen og har en skikkelig god sjokoladesmak pga melkesjokoladen den inneholder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg