onsdag 7. november 2018

Gravid mat unngå

Rask og trygg leveranse. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravid mat unngå

Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat , før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer. Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær. Unngå høye doser av vitaminer og mineraler, med mindre det er anbefalt av lege.


Så tidlig som mulig i svangerskapet, og aller helst før du blir gravid , bør du ta tilskudd av folat, 4mikrogram per dag, frem til 12. Tilskudd av folat kan forebygge ryggmargsbrokk. Matvarer som inneholder mye folat, er. Det er mye du selv kan gjøre for å unngå disse skadelige bakteriene og parasittene. I tillegg til å holde seg borte fra matvarer Mattilsynet fraråder samt være forsiktig med en del andre, er det hygiene som står i høysetet.


Gravid mat unngå

Vask alltid hendene før du lager mat , før du spiser og mellom håndtering av ulike råvarer. Det finnes mat du bør unngå når du er gravid. Enkelte typer ost, kjøtt og fisk kan inneholde bakterien listeria, parasitten toksoplasma eller mye miljøgifter.


Unngå mageinfeksjoner ved å fokusere på hygiene når du lager mat , og ved å velge riktig ferdiglaget mat. Dessuten bør du unngå store mengder kaffe, søtsaker og søt drikke som brus og saft. Som gravid bør man heller ikke spise fiskelever, krabbeinnmat fra skallet (hvitt krabbekjøtt i klør og skallhus er trygt) eller eksotiske fisker som hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk (tunfisk på boks er trygt). De aller viktigste rådene for å unngå smittestoffer via mat er å sørge for god hygiene ved håndtering av mat , samt å spise mat som er gjennomstekt eller kokt og serveres rykende varm. Det beste rådet for å unngå for mye fremmedstoffer eller miljøgifter fra maten er å spise variert og hovedsakelig plantebasert.


Gravid mat unngå

Det er spennende å være på reisefot, oppleve nye kulturer og smake på eksotisk mat. Men som gravid er det ekstra viktig å være påpasselig med mat i utlandet. Der er det ofte andre og flere bakterier og parasitter enn det vi har i Norge. Unngå rått kjøtt og rå fisk, pass på hygienen, vask eller skrell frukt, grønnsaker og bær. Mat gravide bør unngå Å være gravid er en stor omstilling for de fleste.


Du kan fortsette med de aller fleste aktiviteter og vaner som du hadde fra før, men enkelte ting må du forberede deg på å legge på hyllen inn til videre. FØLG KOSTHOLDSRÅD: Ellen Margrethe Carlsen ved Helsedirektoratet, mener at alle gravide bør passe på hva de spiser. Som gravid bør du unngå upasteuriserte oster og melkeprodukter da disse kan inneholde bakterien Listeria, sier Sundfør. Hun minner imidlertid om at melk og melkeprodukter generelt er viktig mens du går gravid.


Melk inneholder jod som er viktig for barnets vekst og kalsium som er viktig for mors skjelett, sier hun. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Alt kjøtt som spises bør være gjennomstekt.


Oppskåret vakuumpakket kjøttpålegg bør spises godt innenfor holdbarhetsdato. Unngå upasteurisert melk og oster av slik. Man kan spise alle typer frukt og nøtter mens man er gravid ,. Tidligere var oppfatningen at man kunne forebygge allergi ved å unngå visse. Gravid kvinner bør være ekstra opptatte av hygienen under matlagingen. Her følger noen gode råd: - Man bør alltid hendene før de lager eller spiser mat.


Gravid mat unngå

Vask også hendene mellom håndtering av ulike råvarer. Statens Næringsmiddeltilsyn skriver følgende: Vask hendene før du lager mat , før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer. Bakterien Listeria monocytogenes og parasitten Toxoplasma gondii smitter begge via mat. Gravide bør vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand eller katter.


Gravide, fostre og nyfødte er i risikogruppen, sammen med mennesker som for øvrig har dårlig immunforsvar. Derfor bør gravide være ekstra nøye med å følge forebyggende råd for å unngå smitte. Det er imidlertid noen fiskeslag som er veldig sunne, og noen du bør unngå , siden de inneholder for mye miljøgifter. Les tips om fisk du bør spise eller unngå. Spis gjerne meieriprodukter.


De inneholder kalsium og D-vitamin, som er viktig for barnets skjelett og tenner. Drikk moderate mengder kaffe. Jordmor Siri Von Krogh guider oss gjennom hvilke typer mat man trygt kan spise.


Dette er julematen du bør unngå som gravid. Hva skal du spise når du er gravid ? Du finner råd om kosthold og matvarer både under graviditeten og tiden etter fødselen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg