fredag 2. november 2018

Treningsprogram gravid 2 trimester

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Som gravid er det hensiktsmessig å ha fokus på bekkenmuskulatur, rygg og mage – likevel skal du ikke glemme armer og ben! Gjør dette -ganger per uke og du vil gjøre kroppen din en stor tjeneste! Trening er sunt, både for mor og barn. Men unngå blant annet kontaktsport, ekstremsport og øvelser som øker buktrykket markant. Første trimester , uke 1-12!


Her kan du fortsette med den trening du er vant med. Fokuser på å styrke kjernemuskulaturen og tren for å opprettholde en god og rak holdning. Hold medisinballen eller annet tungt ( her holder 4kg ) som manualer, telefonkataloger osv foran deg og hev og senk som på bilde over og under. Fordi god kontroll av treningsintensiteten er ønskelig, særlig i oppstartsfasen av et treningsprogram , så er de mest målbare aktivitetene som å gå eller sykle på ergometersykkel, særlig nyttige.


Treningsprogram gravid 2 trimester

Det finnes ingen kunnskap som tilsier at gravide ikke kan delta i de beskrevne treningsaktivitetene. Slik trener du trygt gjennom graviditeten - trimester for trimester. I et hav av treningsformer og øvelser kan det være vanskelig å vite hva som trygt når man er gravid. Du skal ikke anstrenge deg så mye at du nærmer deg maksimal anstrengelse, men det er ikke farlig å ta i litt og bli andpusten. Friske gravide bør være fysisk aktive og holde seg i form.


Etter fødselen kan du starte opp med trening så snart du føler for det Innhold. Du kan trene helt fram til fødselen, så lenge det ikke gir deg smerter eller ubehag. Studier på gravide idrettsutøvere viser at fosteret ikke tar skade av at moren trener opp mot av makspuls.


Treningsprogram gravid 2 trimester

Er du godt trent før svangerskapet er det derfor ingenting i veien for at du fortsatt sliter deg litt ut på trening. Det er ikke farlig å få opp pulsen, men i første trimester skal du være forsiktig med å ikke bli overopphetet. Jeg vil anbefale de gravide å teste ut trening på tross av kvalmen selv om det oppleves som motstridende å gå på trening i kvalmetåka. Noen som vet hvor de har det.


Trener ganger i uken og må ha trenings bukse. Ubehagelig med vanlige trenings bukser. Har lyst å trene så lenge jeg kan men ikke kjekt når jeg helst vil hive av meg buksen som strammer. Merk deg at dersom magemusklene dine har delt seg er det visse øvelser du bør unngå, dette står beskrevet i forklaringene av øvelsene under. Overgang til nytt trimester representerer også en overgang i svangerskapet ditt, hvor du vil kunne oppleve at nye symptomer oppstår, eller at tidligere plager blir borte.


Treningsprogram gravid 2 trimester

Det skjer selvsagt ikke over natten, men i en overgangsfase. Fosteret har også inndelte vekstperioder i forhold til trimestre. LES OGSÅ: Slik regner du ut din termin. Kjenner du graviditeten på kroppen? Det er helt normalt ;) Mini i magen: Har nå blitt like stort som et jordbær.


Gravid (8-12) Uke Hello hormones! Nå kan mini bøye albuer og knær. Bitte bittesmå tær og fingre er dannet.


Uke Nå kjenner en del at buksene føles stramme, kanskje du allerede skal investere i en behagelig gravidbukse? Mange har også ventet med å fortelle det til ”alle”, selv om de nærmeste har visst det i flere uker allerede. I andre trimester har du også hatt tid til å venne deg til tanken, og fått smakt på ordene ”jeg er gravid ”. Da føles det kanskje bare koselig å kunne fortelle det til naboen, kolleger eller andre du ikke treffer så ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg