onsdag 7. november 2018

Rimelige middager

Dårlig rå men ikke så veldig gira på en tørr Grandiosa? Vi har samlet digge matretter som er sunne og veldig billig! Les også: Fem gode og rimelige middager av frossentorsk.


Rett og slett flott januarmat. Linser er dessuten mettende og billig. Dette er en middag som tar litt tid å lage, og det forutsetter at du får tak i rimelige kyllinglår for å holde budsjettet.

Retten smaker helt himmelsk, for å få kyllingen saftig har jeg brukt stekepose. I stedet for pastinakk er det og mulig å bruke purre (eller kun bruke potet). Jeg serverte gulrøtter til, du kan bruke de grønnsaker. Her må mat og middager planlegges utifra hva lommeboken sier. Men vi er så heldig å ha ulike butikker ikke så langt fra oss,så vi kan gå på.


Det er stadig tilbud på kjøttdeig, koteletter og annet kjøtt som gjør at du kan kjøpe inn til flere middager og eventuelt fryse resten. Har du ikke tilgang til fryser steker du opp kjøttet og du har forlenget holdbarheten noen dager. Egg er en rimelig råvare som er utgangspunkt for mange rimelige middager.

Skal du leve billig, så handle inn rimelige ingredienser som rotgrønnsaker, bønner, linser, i begynnelsen på lønningen. Større kvanta er billigere enn småhandling, og First Price har f. Jeg har tidligere lagt ut middager under kr for familie på 4. Det virket som ett kjærkomment innlegg for mange så her kommer derfor ett tilsvarende med andre middager. Denne billige ukemenyen metter en familie på fire hele uka, og er full av fristende middager som du faktisk har lyst på. Gratenger og middager i form kan varieres i det uendelige og passer fint til å fylle med middagsrester. Fisk, grønnsaker, svinefilet, kjøttdeig, rester fra gårsdagens middag - alt blir godt i form, men de beste er sprø på toppen og kremete inni.


Fem kjappe, sunne og rimelige middager Aner du ikke hva slags middag du skal lage deg? Som saus kan du bruke pesto, rømme eller litt utvannet tomatpuré. Du trenger ikke lide noen nød selv om du skal spare inn på matbudsjettet. Her er oppskrifter på gode, billige og sunne middagsretter.


Her er noen smakfulle, ernæringsrike og rimlige middagstips. Velg rimelige ingredienser som metter, som poteter, ris, linser og bønner. Se på kilosprisen, og velg bort det dyreste kjøttet.


Tilbered gryter og supper, og kutt ned på mengden kjøtt eller fisk, som du erstatter med mer grønnsaker eller linser og bønner. Forsøk å ha en vegetarrett hver uke. Tre middager til snaue 50-lappen.


Er du usikker på hva du kan lage til middag til en billig sum?

Serigstad forteller at hans favoritt retter er hjemmelaget grønnsakswok, blomkålsuppe og gulrotsuppe med chilli. Disse koster rundt kroner dersom du har de vanligste basisvarene hjemme på kjøkkenet. Og om mamma prøvde seg på å lage noe hakket mer næringsrikt og sunt enn de ferdigutgavene jeg likte, da var det ikke i mine øyne ekte fiskeboller eller fiskepinner. Men det ble heldigvis folk av meg i matveien til slutt.


I denne ukemenyen har jeg forsøkt å plukke ut rimelige middager som Mia (år) kunne funnet på å spise. Hjemmelagede supper er enkle å lage, mettende og rimelige. Betasuppe, linsesuppe, løksuppe, valgene er mange. Bruk gjerne poser med frosne grønnsaker, de er like næringsrike som friske. Vår familie bruker så utrolig mye penger på mat i mnd.


Fint om vi kan poste rimelige , gode middager til inspirasjon for hverandre, da det også er vans. Nordmenn vil ha sunn, rask og variert middag,. Ukemeny med rimelige retter inneholder gode middager som ikke koster all verden.


Det trenger ikke være dyrt for at mat skal smake bra. Salaten passer også godt til middager med fisk, svinekjøtt, kalkun eller kylling. Ildfast i fisken Etter forretten må man ha hovedrett.


Denne er rask og sunn, og barn liker godt fløtesausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg