mandag 19. november 2018

Løse tenner

Enten du tenner er løse på grunn av feil tannarbei en ulykke eller utbruddet av tannkjøtt sykdommer som gingivitt, er det ting du kan gjøre for å stramme løse tenner igjen. Uavhengig av årsaken til løse tenner , er det viktig at du behandler problemet så raskt som mulig for å unngå å miste tennene permanent Du trenger:. For å fjerne den kreves det hjelp fra tannpleier eller tannlege.


Løse tenner

Tannsten er svært vanlig. Periodontitt og løse tenner , behandling av tannkjøttbetennelse i Bergen. Vi har lang erfaring med behandling av periodontitt i Bergen. Kontakt oss for utredning, og hjelp til å forsøke å holde sykdommen i sjakk.


Har man først fått en betennelse i tannfestet, er det vanskelig å reversere skaden. Målet med behandlingen er å hindre at det blir verre, sier. Røyking kan gi rødme og hevelse. Snus og skrå kan gi tykke, hvite folder i gingiva, gingival retraksjon og misfargede tenner. Kan gi hyperplasi av gingivale fibre og økt gingival masse (gingival hyperplasi).


Løse tenner

Kjent bivirkning ved fenytoin, nifedipin, ciklosporin A og kalsiumsantagonister. Eksogen pigmentering. Vil kunne kjennetegnes ved at tannen kan være øm å bite på, og at den kjennes løs når man tar på den.


Løse tenner skyldes ofte tannkjøttsykdommen periodontitt, hvor årsaken kan være røyking, dårlig renhol overbelastning, diabetes eller arvelige faktorer. En slik tannkjøttsykdom blir ofte behandlet ved hjelp av en. Thor Haugen hadde aldri hørt om periodontitt da han plutselig fikk løse tenner for syv år siden. I dag har han mistet så mange tenner at det er vanskelig å spise en gulrot.


Løse tenner

Barn blir født uten tenner , da ligger tannanleggene skjult i kjevene. Den første tann bryter vanligvis frem ved 6-måneder. Når barnet er år har alle melketennene brutt frem i munnen. Hvis den løse melketannen utgjør en risiko ved f. Permanent tann Hvis du har slått en permanent tann løs, er det nødvendig med en konsultasjon hos tannlegen. Tennene må renses hos veterinær minst 1-ganger i året og hunden kan trenge antibiotika mot infeksjon.


Hunder med periodontitt må ofte trekke mange tenner , enkelte hunder ender opp tannløse. Flagyl blir brukt for å få løse tenner det er håp for til å feste seg. Eva ser positiv effekt av dette på sine pasienter. Bruk tanntråd en gang om dagen! Det er som regel mellom tennene det setter seg matrester og hvor bakterier begynner å formere seg.


Proteser - faste og løse tenner. En protese er en rask og billig løsning for å erstatte manglende tenner midlertidig eller permanent. Løs tann eller flere løse tenner.


Vi kan tilby undersøkelse time på dagen og rabatt for nye pasienter. Symptomer som kan opptre før det oppstår klinisk påvisbar osteonekrose inkluderer smerte, løse tenner , bløtvevshevelse, erytem, ulcerasjon og parestesier. Mer enn halvparten ( ) av tilfellene oppstår etter oralkirurgiske inngrep, som tannekstraksjoner. Det er faktisk slik at hele av alle hunder og katter over år har lidelser relatert til tannproblemer. Tennene er egentlig en rest av et hudpanser som dekket hele kroppen hos menneskets forfedre blant urfiskene.


I løpet av utviklingen fra fisk til padder og krypdyr og videre til fugler og pattedyr er dette panseret etter hvert blitt borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg