fredag 9. november 2018

Avbrutt samleie

Avbrutt samleie – hoppe av i svingen. Dersom dere klarer å avbryte samleiet før sædavgang, kan det hindre graviditet, men viljen til å avbryte samleiet kan ofte svikte underveis. Metoden betraktes som usikker, fordi den krever stor grad av aktpågivenhet og viljestyrke i en situasjon hvor følelseslivet dominerer over tankene om ansvar og forsiktighet. Man har alltid visst at et samleie mellom mann og kvinne kunne etterfølges av graviditet. Omvendt - en kvinne som ikke hadde samleie , ble ikke gravid.


Lenge mente man at barnet kom fra mannens sæd alene, mens kvinnen, moren, oppbevarte og utviklet fosteret. Gjort er gjort og du får ikke gjort noe nå. Jeg er en kvinne som fødte for måneder siden. Etter at vi tok opp sexlivet igjen har vi brukt kondomer som prevensjonsmiddel.


Mannen min er ikke spesielt glad i kondombruk, han synes det er mye bedre uten, og derfor gjennomføres store deler av samleie uten kondom. Når han kjenner det nærmer seg. Det er risikabelt og jenta kan bli. Var så dum og ble overtalt til at gutten fikk hoppe av svingen i natt.


Han kom aldri, ikke etterpå heller. Fant ut at jeg kan være fruktbar og løp derfor til apoteket og kjøpte angrepille 4-timer senere. Blir veldig engstelig nå #128533; har mange venninner som bruker denne metoden jevnlig men jeg bli. Marius Johansen, som er medisinskfaglig ansvarlig lege ved Sex og Samfunn, forteller at man kan lese om avbrutt samleie i første Mosebok i Bibelen, i historien om Onan.


Metoden er ikke sikker som prevensjonsmetode fordi sæd kan sprute eller dryppe ut av penis gjennom hele samleiet og ikke bare under selve sædavgangen. Dette kalles på folkemunne å hoppe av i svingen. Har dere hatt avbrutt samleie (uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”.


Legene mener at fraværet av graviditet hos et ektepar, som er beskyttet av en metode for avbrutt samleie i løpet av året, indikerer en potensiell infertilitet. Les også om fullamming som prevensjon - en form for naturlig prevensjon som kan ha høyere sikkerhet enn de naturlige prevensjonsmetodene ovenfor. Sæd på magen, kan jeg bli gravid?


Jeg har vondt i magen etter samleie. Hvis det er litt sæd på penis etter samleie og han penetrerer uten å tørke det vekk, k. Studier har vist at bare fire av hundre par blir gravide i løpet av et år. Effektiviteten av avbrutt samleie i praksis er ikke preget av høye indikatorer, men tvert imot - nesten en tredjedel av parene som praktiserer denne metoden, blir foreldre.


Omtrent hver fjerde kvinne blir gravid. Unntaket er bare de parene som, sammen med metoden for avbrutt samleie , er i tillegg beskyttet. Jeg skal gi deg rett i en ting: Jeg tenkte ikke da jeg skrev det på sammenhengen mellom raske og langsomme karbohydrater, og det er naturligvis en forskjell på måltider med det ene eller det andre. Også kan jeg fortelle deg en ting til, og det er at jeg har diabetes, akkurat som du, og det stemme.


Ved avbrutt samleie trekker mannen ut penis før har får utløsning, det vil si før sæduttømmingen. Noen bruker dette som en metode for å unngå at kvinnen blir gravi men det er en veldig usikker prevensjonsmetode. Det kan nemlig komme sædceller ut av penis lenge før selve utløsningen. Sikre perioder som prevensjonsmetode bygger på at man bare har samleie i de perioder hvor det ikke finnes noe egg som kan bli befruktet.


Mulighetene for å bli gravid er størst de siste fire til fem dager før eggløsning. Man kan også bli gravid i to til tre dager etter eggløsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg