tirsdag 13. november 2018

Fløtegratinerte poteter med hvitløk

Fløtegratinerte poteter med hvitløk

Praktisk hvitløkspresse som knuser enkelt hvitløken opp i små deler på sekunder. Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt.


Fløtegratinerte poteter med hvitløk

Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca.


Fløtegratinerte poteter. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode. Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten.


Du kan også bruke løk). Tilsett hvitløk , salt og pepper. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca.


Disse fløtegratinerte potetene er laget med fløte, crème fraîche, masse løk og hvitløk , og de kokes nesten ferdig i steikepannen før de has i ildfast form, toppes med ost og gratineres i ovnen. Potetene passer perfekt til lammelår men også til kylling og storfe. Rens og finhakk løk og hvitløk.


Ha potet , løk, hvitløk , fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper. Evig god klassiker Veganske fløtegratinerte poteter er deilig tilbehør til så mangt.


Og det er mye enklere å lage enn du kanskje tror. Poteter i tynne skiver legges lag på lag i en form med innslag av havsalt, frisk rosmarin og hvitløk innimellom. Formen settes inn i oppvarmet stekeovn, 2°C. Gratinerte poteter kan varieres mye.


Fløtegratinerte poteter med hvitløk

Dryss så over finhakket hvitløk , salt og pepper. Beregn steketiden til vel time. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff.


Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker. Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Smak til med rips- eller rognebærgele, salt og pepper.


Fløtegratinerte poteter med hvitløk

Her har vi fylt den saftige lammesteken med hvitløk og rosmarin. Dekk kasserollen med litt plastfilm eller et lokk. Denne versjonen har en tur i gryten før den gratineres, på den måten sparer man mye tid.


Fortsett med å lage fløtegratinerte poteter. Reply gode oppskrifter med lam - Mat På Bordet 19. Server lammesteken med fløtegratinerte poteter og gjerne eller grønnsaker som tilbehør. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Effektivt, men like godt!


Legg potetene sammen med fløte, salt, laurbærbla timian, finhakket hvitløk , revet muskatnøtt og eventuelt nykvernet hvit pepper i en kasserolle og kok opp. Slik gjør du: Sett ovnen på 2grader. La småkoke under omrøring i fem minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg