mandag 12. november 2018

Gravid fårepølse

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Enig i at det er mye hysteri rundt hvilken mat gravide skal spise, men syns bare det var litt morsomt at en gravid jordmor spiste fårepølse. Da kan jeg kanskje våge å spise en skive med fårepølse.


Har hatt skikkelig lyst på fårepølse med mye majones på skiva i det siste. Du kan spise kjøtt som gravid , men da er det noen ting du bør tenke over først. Her får du en fin oversikt over spekemat i svangerskapet.


Jeg kjøpte meg en pakke med slikt kjøttpålegg for en måned siden fordi jeg hadde mistet lysta på mat i det hele tatt pga ekstrem kvalme, og det var det eneste jeg hadde lyst på. Fårepølse er jo spekemat, så kjøttet er ikke varmebehandlet. Fikk beskjed av jordmora mi at hvis man frøs ned spekemat i minst en døgn, kan man spise det. Har ikke prøvd meg på spekemat enda, men har utrolig lyst på spekepølse for tida!


Hun forklarer at du som gravid ikke skal spise for to, men gradvis øke med opptil to måltider i løpet av de tre trimestrene en graviditet består av. I tillegg poengterer hun at det ikke er veldig store forskjeller på hvordan du bør spise som gravid og ikke, men at det er små, enkle ting du skal forholde deg til og ikke få panikk for. Spekemat ( fårepølse , salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet godt.


Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Listeriose - veileder for helsepersonell - FHI 2. Kan gi samme symptomer som magesr, sier eksperten. Derfor br gravide spise oppskret vakuumpakket kjttplegg ferskest mulig, dvs.


Nei-mat for gravide ja-mat for gravide dette kan gravide spise og ikke. TING JEG SKULLE VISST FR JEG BLE GRAVID. Dessuten holder brdene seg ferske og gode lenger. Er budskapet om unng spekeplse, som freplse, salami, sognemorr og Chorizo. MAKI : Gravide kan spise sushi, men du br unng bitene med tunfisk.


Kl hver kveld m jeg ha brdskive med masse bremykt og freplse. Tok en test i dag og da viste den ikke gravid , kan det ha noe med at jeg. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Er det noen som gjør det?


Eller har gjort det? Vet de ikke anbefaler det. Men er det noen måte man kan spise litt? Og det ikke er farlig?


Har absolutt ikke tenkt å gjøre noe som kan være farlig for babyen, og kan klare å holde meg unna. MEN har hatt lyst på risengrynsgr. Men som advarsel bruker de at gravide burde vente til etter uke med å spise fårepølse og eventuelt tørremør i pakning. Dette er informasjon hentet fra en mail som Gilde selv har skrevet. Men selv om dette gir dere lov å spise salami og div andre ting så ikke spis i store mengder på en gang.


Hun råder gravide til å være forsiktige med å få i seg for mye sukker og spise for mye fet mat i julen. Julematen kan ofte være tung å fordøye for gravide , som har en litt langsommere fordøyelse. For mye salt mat kan også lettere føre til oppsamlinger av vann i kroppen når du er gravid , sier hun.


Her har gravide ingenting å frykte, bare de styrer unna bitene med tunfisk og følger de samme retningslinjene som befolkningen for øvrig: All fisk som skal spises rå, bør fryses ved -20°C i minst timer for å ta knekken på eventuelle parasitter. Ifølge Helsedirektoratet kan rakfisk være infisert av bakterier som gravide bør unngå. Tenker det er jo enkelte som tar mer.


Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse , fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna. Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg