fredag 30. november 2018

Hvor stor er sjansen for spontanabort

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Finn laveste nettpris her.


Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Hva er en spontanabort ?

En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22. Høy alder: En kvinnes risiko for å abortere øker etter hvert som hun blir eldre. Risikoen er åtte ganger større for en år gammel kvinne enn for en 20-åring. Her er litt fakta jenter, synes det kan hjelpe litt på.


Drakk tte kopper eller hadde mer tre ganger s stor sjanse for ddfdsler. Alvorlighetsgraden varierer med hvor store slike biter er , hva de. Det er veldig vanlig og jeg har pasienter med spontanabort i hvert.

Men heldigvis er sjansene store for bli gravide igjen fort - med lykkelig slutt. Dersom du er inntil uker gravi vil du bli sendt hjem med tablettene. De fleste vil oppleve at blødningene starter etter 4-timer.


Det vil komme ut klumper i blødningene. Men det er bare statistikk. Sjansene er naturlig nok noe større om man er sunn og frisk og har jevnlig mens.


Likeså er sjansene noe større om man har fått barn før. Bekymringen for spontanabort følger mange gravide, og mange er redde for at de på noe vis kan skade fosteret gjennom livsstil og kosthold. Men sannheten er at så lenge du unngår røyk og alkohol og ikke er utsatt for vol skal det mye til for at du fremprovoserer en spontanabort. Er risikoen høyere for ny spontanabort hvis du har spontanabortert tidligere?


For kvinner som har hatt to eller flere spontanaborter , er sjansen for å ha en spontanabort til. Etter en spontanabort blir par gjerne anbefalt å vente noen måneder før de prøver å bli gravid igjen, men det er lite bevis som støtter disse rådene. Forskerne i denne aktuelle studien undersøkte sammenhengen mellom hvor lenge par ventet etter en spontanabort før de prøvde å bli gravid igjen, og sjansen for å oppleve et fullbyrdet svangerskap.


Så jeg hadde spontanabort for uker siden. Etter det endra jo syklusen min pga blødninger etter dette. Hvor vanlig er det egentlig?


Vi valgte å prøve på nytt, da vi har hørt at sjansen for å bli gravid igjen er større etter en spontanabort.

Jeg bare lurer på om noen vet hvordan man regner uker når der gjelder den prosentmessige risikoen for spontanabort ? Leser noen steder på nett at sjansen for å bli gravid når man er over år og har jevnlig sex er ca. I de første ukene ender omkring en tredjedel av alle svangerskap med abort. En fjerdedel av disse igjen, skjer uten at kvinnen er klar over at hun er gravid og ofte er hun heller ikke klar over at hun har abortert.


Graviditet: Lurte p om hvor stor er faren for spontan abort n? Svangerskapsuke - mor - Norsk Helseinformatikk Mors alder er svrt avgjrende for forekomsten av spontanabort. Det er en vanlig oppfatning at amming kan utlse en abort, noe som under et normalt svangerskap ikke stemmer. Historisk anslår om risikoen for spontanabort etter fostervannsprøve var høy, rundt ett i hver 2tester.


VANLIG : av svangerskap ender i spontanabort. Sjansen for lykkes med f et barn er med andre ord likevel stor i. S lenge du har sett et levende og flott foster p ultralyd gir. Jeg er gravid og har første legetime hos ny fastlege i morgen. For noen måneder siden mistet vi i uke eller ved spontanabort.


Nå er jeg selvfølgelig veldig bekymret og lurer på om det finnes noen mulighet for ekstra oppfølging? Jeg vet at legen må svare på dette, men hva slags erfar. Dette på grunn av at spontanabort er vanlig, og kan skje igjen. Noen få kvinner får mange spontanaborter etter hverandre. Det er ikke økt risiko for gjentakelse etter en spontanabort.


Etter tre aborter på rad uten noen gang å ha fått barn, øker sjansen for at det ikke bare skyldes tilfeldigheter. Jeg opplevde en i januar i fjor- i uke 13. Jeg hadde allerede en datter på mnd da det skjedde- og nå er jeg gravid igjen med termin i mars. Nå har tiden kommet hvor du bør føle deg litt lettet. Det er nemlig tiden hvor sjansen for spontanabort minimeres voldsomt.


Fosteret omtrent på størrelse med en plomme og rundt denne tida kan du begynne å kjenne at livmoren vokser ut av bekkenet ditt. Dette er også er tiden for å velge fødeplass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg