torsdag 8. november 2018

Gravid sider

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Tema: Hele kroppen påvirkes av graviditeten og gravid i jobb. Babyverden har en podcast uke for uke.

Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Som regel sjekkes blødninger med ultralyd for å finne årsaken. Det er ikke alltid at gravide blir henvist til ultralyd for små blødninger som antas å være ufarlige. Er du mer enn uker gravid , og blør mer enn bare spotting (rosa på papiret eller en liten dråpe i trusa), skal du alltid ta kontakt med fødestedet.


Det kan føles lenge ut å ha prøvd siden oktober, men det er kjempevanlig! Og det at du stresser med det kan gjøre at mensen kommer senere og. Søsteren min og mannen prøvde i et år før de ble gravide første gang, mens andremann ble hun gravid med med en gang, sikkert fordi hun slappa mer av da hun visste at hun kunne få barn.


Mange gravide kjenner på en slags engstelse over alt som skal skje.

Også partneren kan kjenne på dette. Det er en stor omveltning å skulle bli foreldre. Det kan være godt å snakke sammen om dette, eventuelt få snakke med jordmor.


Kostrådene på denne siden er fra norske myndigheter til gravide. Matportalens redaksjon svarer ikke på enkelthenvendelser fra gravide , men lagrer henvendelser slik at de blir tatt med i vurderingen når kostrådene skal revideres. Har du spørsmål angående kosthold mens du er gravid , må du ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege. Gravide treng mykje søvn. Undersøkingar av kvinner med nattarbeid viste at dei gjennomsnittleg fekk mindre søvn per døgn enn kvinner med arbeid på dagtid.


Nattarbeid er ei belastning både for menn og kvinner, men gravide er særleg utsette for å få problem med slikt arbeid. Sjansene for å bli gravid øker hvis du ikke drikker alkohol, fordi alkoholen reduserer fruktbarheten. Det finnes forskning som viser at selv én alkoholenhet daglig kan nedsette fruktbarheten både hos kvinner og menn. Finn telefonnummer og adresse til firmaer og personer.


Søk etter tjenester, produkter, kontaktinformasjon, kart og veibeskrivelser og gatebilder. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal. Hovedregelen er at den gravide skal spise og leve som hun pleier, men det forutsetter naturligvis at hun i forveien har sunne kost- og levevaner. Kosten skal være allsidig, rik på protein, frukt og grønnsaker, fattig på fett og sukker.


Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.

Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Norges største livsstilsmagasin for unge kvinner som er opptatt av mote, skjønnhet, trening, helse, underholdning og sosiale medier. Levende svekket (attenuert) influensavaksine (LAIV) inneholder kuldeadapterte, temperaturfølsomme, svekkede influensavirus og administreres i form av nesespray. LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år.


Siden vaksinen er levende skal den ikke brukes til personer med klinisk immunsuppresjon eller til gravide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg