torsdag 16. april 2015

Røde øyne barn

Røde øyne barn

Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Barnet mitt har betente og røde øyne - hva gjør jeg? Barn har hyppig slike infeksjoner - vanligvis i forbindelse med en forkjølelse.


Røde øyne barn

Dersom et barn under seks år våkner med gjenklistrede øyne (det kommer puss fra øynene) er det svært stor sjanse for at det er bakterier som er årsaken - særlig om dette skjer i vinterhalvåret. I de fleste tilfeller er røde øyne forbigående og helt ufarlig, men det kan også være tegn på underliggende sykdom. Språk-og kulturforskjeller mellom behandler og pasient. Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg. Rødt øye skyldes utvidelse av blodkar eller blødning.


Refleks i pupillen kan være borte og noen ganger oppdages dette, når et barn blir fotografert med blits. Ved kreft kan pupillen se hvit ut på bildet, i motsetning til rød. Grunnen til dette er at lyset reflekteres fra svulsten istedenfor netthinnen. Skjeling er det nest vanlige symptomet ved retinoblastom.


Ved allergi blir du mer rød i øyeslimhinnen. Puss i øynene kan være tegn på øyekatarr. Ofte forekommer dette hos barn , sier Wahl. Men da tar legen blodprøver i tillegg, sier Wahl.


Mangler rød refleks. Du har helt sikkert lest historiene i media, om foreldre som oppdaget alvorlig øyesykdom hos barnet ved å se på bilder at barnet manglet rød refleks på det ene øyet. Har det noe for seg? Hvis man har barn som mangler rød refleks i øyet, bør man få barnet undersøkt.


Det kan være mange tilstander. Personer med allergisk øyekatarr opplever perioder med røde og rennende øyne samt plagsom kløe i øynene. Det er uansett greit å få sjekket det ut og finne årsaken – det er ikke ofte barn er plaget med kontinuerlig rennende øyne , sier Rita Aadne Ludviksen, produkt- og fagsjef i Krogh Optikk. Dersom øyet er rødt , gjerne med puss, vil det ofte være en bakteriell infeksjon. Spider nevus: Sprengt blodkar som er vanlig både hos voksne og barn.


Se som en rød kul, men røde forgreninger rundt seg. Fosvinner hvis man trykke på den. Fjernes med hyfrekator, coeller karlaser.


Syringomer: Små hudfargede eller gule kuler som er vanlig på nedre øyelokk. Uveitt avtar vanligvis raskt med behandling med betennelsesdempende medisiner. Akutt glaukom (grønn stær) Akutt glaukom er en trykkøkning på inne i øyet. Synet kan bli uklart. I motsetning til voksne vil babyen miste søvn og appetitt, bli lunefull og whiny, vil stadig gni øyne med penner.


Om morgenen er det vanskelig for et barn å åpne opp øyelokkene, siden de limes sammen med gulaktige tørrskorpe. Rød refleks er refleksen som fremkommer når lys reflekteres fra øyebunnen. Et eksempel på dette er når man fotograferer med blitz og dem som avbildes får røde øyne.


Undersøkelse av rød refleks er beskrevet på sidene om Oftalmoskopi under Øyeundersøkelse. Allergisk reaksjon, systemisk (Quinckes ødem). Hevelse rundt begge øyne. Se urticaria og angioødem.


Basisfraktur med brillehematom. Indolent, fast tumor på innsiden av et øyelokk. Samtidig virusinfeksjon? Herpes zoster ophtalmicus. Men det er normalt sett ikke farlig og kan sees på som en forkjølelse i øyet.


Det er helt normalt at det kommer, spesielt hos små barn. Den år gamle gutten fra Arendal ber om at bildet av ham spres, slik at alle foreldre kan se etter varseltegn hos egne barn. Et lysende øye kan være tegn på svulst på øyet. Tørre øyne skyldes også for lav tåreproduksjon fra tårekjertlene. Symptomer kan være sand-følelse, kløe, sårhet, røde øyne , ubehag ved bruk av data-skjerm og kontaktlinser.


Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg