torsdag 23. april 2015

Hvor lenge etter eggløsning kommer mensen

Det er mulig å bli gravid 1-dager etter eggløsning. Etter samleie bruker sædcellene ca timer for å nå egget. Du vet sikkert ganske mye allerede om menstruasjonssyklusen din, slik som hvor ofte menstruasjonen kommer og hvor kraftig den er.


Her skal vi se litt nærmere på kvinners menstruasjonssyklus, eggløsning og menstruasjon. Eggløsningen skjer midt i syklusen, dvs ca dager etter menstruasjonen og da regner vi fra første blødningsdag. Har du en mens som varer i fire dager, kommer eggløsningen ca dager etter at mensen er ferdig. Men om du har ustabil skyklus vil det bli vanskelig for deg å vite når neste el kommer fordi det er denne som er ustabil etter en mens og godt kan variere med alt fra til dager etter sist mens. Noen får ikke menstruasjon tilbake så lenge de ammer, andre får det etter noen måneder.


Helt uten amming kommer menstruasjonen tilbake etter 6-uker, forteller Moen. Og ja, du kan bli gravid selv om du ikke har fått mensen tilbake. Eggløsning skjer to uker før blødning, så blir kvinnen gravid ved første eggløsning , så kommer.


Det finnes ingen regel for hvor lenge du har utflod før du får mensen , men det er vanlig å få mensen ca et år etter at du har fått utflod. Jenter i samme familie får ofte mensen på samme alder slik at det er en god mulighet for at du får mensen på samme alder som søstrene dine og moren din - selv om ingen regel er uten unntak! Alder for når første mens kommer kan imidlertid variere. Trodde menn hadde mensen 5. Hvis du har en regelmessig syklus har du vanligvis ikke eggløsning før dager etter den siste dagen av mensen.


Hvor mye blod kommer. Nå er jeg ingen ekspert på området (da må det nok jenter som har erfaring med å være gravide til) men en festeblødning kommer gjerne noen par dager før forventet menstruasjon (altså 5-dager etter eggløsning ) og det er ofte betydelig mindre enn en vanlig mens. Nå ble jeg litt nysgjerrig. Har akkurat hatt tre dager med mens. Siste dag var tirsdag.


Det er ikke så unormalt for min del at det ikke varer så lenge , men denne gangen var det kanskje litt mer vondt enn det pleier. De siste par dagene har jeg hatt det som kjennes ut som eggløsningssmerter, mye. SVAR: Hei Når man slutter p p-piller er det vanlig at man får en blødning.


Blødningen er akkurat den samme blødningen som du har når du har den pillefrie uka. Etter eggløsningen tørker utfloden raskt opp igjen og blir mer sparsom. Vanligvis kommer eggløsningen på den siste dagen med eggløsningsslim, eller dagen etter —ikke nødvendigvis den dagen du har mest sekret, eller når det er mest strekkbart.


Selv fikk jeg mensen akkurat uker etter jeg mistet. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to. Hvis du ikke kan si helt sikkert at det er det du har, bør du gå til lege. Er det noe jeg kan gjøre selv for å finne ut av dette?


Du bør føre en nøyaktig menstruasjonskalender. Glemte å si, at tiden mellom eggløsning og mens er ganske konstant fra kvinne til kvinne. Tre av ti offentlige innkjøpere i vårt naboland i øst mener å ha sett tegn til konkurransebegrensende samarbeidet siste året.


Dette fremkommer av undersøkelser i regi av Konkurrensverket, der innkjøperne tar til orde for etablering av et register over tilbydere som ikke skikker seg etter regelverket. Eggløsning eller ovulasjon er navnet på den prosessen som finner sted én gang i hver menstruasjonssyklus, hvor hormonendringer stimulerer eggstokkene til å frigi et egg som er modent for befrukting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg