onsdag 29. april 2015

Bmi utregning

Ta vår BMI-test og se hvordan du ligger an. BMI gir deg en rask pekepinn på forholdene mellom høyde og vekt. Finn kurset som passer deg! Få en gratis prøvetime!


Søk flybilletter fra 9reisesider. Skandinavias Beste Reisenettsted! Body Mass Index ( BMI ) (eller kroppsmasseindeks) er en formel som indikerer om en person er er over- eller undervektig eller har normal vekt.


Formelen er ikke helt eksakt. BMI-utregning er en god inngangsport for å vurdere om noen er overvektige og bør vurdere vektreduksjon, eller slankeoperasjon (kun ved BMI over 30). Samtidig er det andre faktorer som må vurderes før vi kan konkludere med hvilken helsetilstand en person egentlig har, og hvilke tiltak som er nødvendige.


Mange er kanskje ikke klar over at det er uheldig å veie for lite, da en sunn kroppsvekt er viktig for god helse. For enkelte kan det være like vanskelig å gå opp i vekt som det er for andre å gå ned i vekt. BMI kalles også for KMI, en forkortelse for kroppsmasseindeks. BMI tallene er kun veiledende og sier svært lite om en persons komplette helsetilstand.


Sjekk og finn din BMI med en gang ved å fylle ut feltene under for høyde og vekt. BMI -kalkulatoren passer for både kvinner og menn og måler din BMI på en svært enkel måte. På bakgrunn av ditt resultat vil vi komme med en anbefaling om hvilken behandling som kan være aktuelt for deg.


Vi har et helhetlig tilbu og vi tilpasser behandlingen etter dine behov. KMI (kroppsmasseindeks) beregnes ut fra en persons vekt og høyde, og er for de fleste et godt mål på mengden kroppsfett. Dette gir også mulighet for å klassifisere i ulike vektkategorier. KMI kalles også BMI ( body mass index ). For barn ≤ år gjelder andre normalverdier enn hos voksne. BMI beregner eller Body Mass Index beregning bygger på en matematisk formel der skal vise sammenhæng mellem en person vægt og højde.


Fly med oss verden rundt og prøv rundt 9forskjellige flyselskaper! Her kan du regne ut din BMI og få vite mer om hva BMI betyr, hvilke fordeler og ulemper det er ved BMI -tallet og hvordan du bør tolke det. BMI ( Body Mass Index ) er et mye brukt internasjonalt mål som viser forholdet mellom en persons vekt og høyde.


Bmi utregning

BMI -verdien gir en indikasjon på om en voksen person er undervektig, normalvektig eller overvektig. Det er imidlertid viktig å merke seg at BMI ikke hensyntar muskler og tung benbygning. Ernæringsfysiolog Lise von Krogh mener utregning av BMI kan brukes som pekepinn, men at det er viktig å huske på at den kun er et estimat og ikke virkeligheten. BMI er et forenklet mål på om din vekt er sunn, for lav eller for høy.


Noen argumenterer for at målet er så forenklet at det ikke bør brukes. BMI skiller for eksempel ikke mellom muskelmasse og fett. En kroppsbygger kan ha høy BMI , men likevel lav fettprosent. BMI kalkulatoren bruker en formel, og sett i forhold til høyde og vekt av en mann eller en kvinne.


Men BMI ikke tas som en målestokk for å vurdere av hvor mye en person er overvektig eller ikke, men ikke for å vurdere helsen til visse personer fordi BMI ikke tar hensyn til den fysiske konstitusjon av en privatperson. Ser at sønnen min på år er blitt ganske så mager siste halvåret. Han spiser ikke så store måltider, men spiser ganske ofte synes jeg. I tillegg er han i mye aktivitet. Han har så klart vokst en del i høyden denne sisten tiden, i tillegg har han fakt.


BMI er et mål som kan brukes til å vurdere kroppsvekt i forhold til høyde og til en viss grad si noe om vekten er innenfor normalen. Kroppsmasseindeks (KMI) er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt. Tidligere benyttet en gjerne høyde-vekttabeller, men i dag brukes først og fremst KMI eller på engelsk BMI - body mass index. Barn og unge må vurderes etter andre KMI-verdier enn voksne.


BMI er en internasjonal indeks som sier noe om forholdet mellom høyde og vekt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg