torsdag 16. april 2015

Gravid som student

Som gravid student er det mye informasjon å sette seg inn i når det gjelder både økonomi og studier. Foreldrestipendet tilsvarer basisstøtten, og hele beløpet blir gitt som stipend. Har du rett til forsørgerstipen blir stipendet større. Ikke avbryt utdanningen.


For å få foreldrestipend må du enten være i utdanning, ha permisjon fra en utdanning eller ha reservert en studieplass.

Du får ikke foreldrestipend hvis du avbryter. I permisjonstiden skal du fremdeles ha status som student ved HiOA, og du har rett til å gjenoppta studiene på tilsvarende nivå som før permisjonen. Det er fakultetet som avgjør permisjonssøknader.


Er du gravid har du rett til utsatt eksamen hvis eksamensdatoen er i perioden mellom tre uker før termin og seks uker etter fødsel. Vi har her samlet praktisk informasjon og litt om økonomiske rettigheter ved fødsel og permisjon. Ta gjerne kontakt med studentrådgiveren på ditt studiested hvis du har flere spørsmål eller ønsker en samtale.


Jeg selv skal studere til høsten, er ikke student fra før, så dette blir mitt første studieår på høyskole.

Noen som har fått barn mens de enda er student ? Lønnsomt å jobbe for gravide studenter: Studenter med barn får i pose og sekk. Jeg er gravid og er student på 1. Jeg har ikke jobbet under studiene, og lurer på om jeg kan klare meg økonomisk etter fødsel. Har egentlig ikke lyst å ta pause fra utdanningen. Samboer jobber 1. Hva skal jeg leve av? Og hva gjør jeg med studiene?


Dette er spørmål som dukker opp. Det kan føles overveldende å holde styr på alle stønadene du kan ha krav på i denne perioden, derfor har vi satt opp en komplett oversikt til deg som er student og som venter barn under utdannelsesløpet. Her er noen unntak som bekrefter reglen.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Barn skal ikke være med på skole eller studiested.


Men er du som ts alt gravid , så må du selv finne ut hva du kan klare og hva som er riktig for deg i din situasjon.

Lurer på mine økonomiske rettigheter som gravid student. Hvilke rettigheter har jeg? Har jeg krav på støtte fra NAV? Hvor mye kan en få fra NAV hvis en blir gravid mens en er student ? Det andre er å melde seg opp som student i et annet fag. For å gjøre dette må du ha studiekompetanse, og søknadsfristen er 15.


Han må ta ut disse som gradert uttak for at du. SVAR: Hei Flott at du tok kontakt. Det letteste for deg å gjøre er å ta kontakt med ditt nærmeste Amathea kontor.


Der kan de alt om rettigheter for gravide uansett hvilken situasjon du er I. Jeg hadde en studentstilling hos en bedrift der jeg jobbet ca. Da jeg ble gravid spurte jeg sjefen om ikke jeg kunne jobbe 1 frem til permisjon (planen var at jeg skulle over i en 1 stilling etter studiene uansett). Hei, jeg er gravid og har termin i slutten av juni. Han har startet i en deltidsjobb nylig.


Jeg har lest og sett at det lønner seg å søke på et årsstudium, slik at jeg har re. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg