fredag 24. april 2015

Svangerskap elefant

Det finnes tre nålevende arter, hvorav to tilhører samme slekt. Ny forskning kan kanskje avsløre hva som gjør den tykkhudede kjempen i stand til å gjennomføre dette maratonsvangerskapet, som gir hjernen mer tid til å utvikle seg og hjelper kroppen til å vokse seg større. En elefant er gravid i knap to r. Elefanten er drektig i knapt to år.


Svangerskap elefant

Blodtrykket kte mye, og det fltes som om det satt en elefant p hodet mitt. Gravid = vakker eller elefant? Godt planlagte svangerskap øker sjansen for et vellykket svangerskap for både mor og barn. Sykdommen bør ha vært i en god fase i minst seks måneder før du prøver å bli gravid. Drektighet er svangerskap hos pattedyr.


Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter.


Dyr som blir gravide kalles gjerne drektige. De første ukene regnes som første trimester. Svangerskapet deles utviklingsmessig inn i tre trimestre. Baby elefanter trotted fremover i et raskere, mer uanstrengt tempo.


Men mødrene holdt seg sammen, knapt holdt opp med sine unge. Til slutt kom besetningen til et vannhull, og de store mamasene bøyde seg langsomt til knærne, grotter og puffer, og deretter rullet med lettelse på den gjørmete våte leire ved kysten. Blåhval (Balaenoptera musculus) er sannsynligvis det største dyret som noensinne har levd på jorden. Blåhvalen er en bardehval som tilhører gruppen med finnhvaler. Tungen kan veie like mye som en elefant , hjertet er så stort som en bil, og aorta (hovedpulsåre) har en diameter på ca.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Fødsel ved revmatiske sykdommer. På lik linje med friske har kvinner med en revmatisk sykdom mange spørsmål og tanker rundt fødsel.


De fleste revmatiske sykdommer øker ikke risikoen for komplikasjoner under fødsel, og som regel anbefales vanlig fødsel. Voksne hanner bor alene og nærmer familien bare for parring med modne kvinner. The EULAR points to consider for use of antirheumatic drugs before pregnancy, and during pregnancy and lactation. Jeg følte meg som en vakker elefant. Nei, helt ærlig, jeg følte meg helt ok, magen var ikke av de største, så jeg ble aldri enorm.


Jeg la på med kg, men ingen skjønte hvor de la seg, det var ikke synlig bortsett fra magen. Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm. Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene.


Er hunden din med valper? Og spekulerer du på hvor lenge den skal gå gravid? Man sier at det går mellom til dager fra den dagen den ble parret. Det vil altså si omkring uker.


Hvordan er prosessen? Fosteranleggene vokser seg fast på livmoren etter ca. Det kan være utrolig plagsomt, en kan føle seg litt som en elefant når en ikke lenger ser anklene sine, når legger og føtter går i ett. Du får ikke på deg vanlige sko, det sprenger og du føler at leddene er stive.


Du bør vite at du ikke alltid skal vente til neste kontroll om uker hvis du plutselig skulle få mye mer vann i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg