fredag 3. april 2015

Baby tett nese

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.

Tett nese hos barn. Små barn blir oftere forkjølet enn voksne, og 6-forkjølelser i året er helt normalt. I tillegg er ofte mange små barn ofte plaget med tett eller rennende nese. Det kan være utfordrende med tett nese hos barn, da det blant annet kan påvirke nattesøvn, humøret og appetitten til barnet.


Hvis barnet ditt blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen. Dette vil løse opp slimet, som du så tørker bort. Du kan bruke en nesesuger eller neserenser for å fjerne slim.

Derfor er det viktig å holde luftveiene åpne når babyen er forkjølet, sier farmasøyt ved Komplett Apotek, Kari Sivertsen. Hold babyens nese ren, og tørk bort alt snørr for å beskytte huden rundt nesen. Du kan smøre litt sinksalve eller babyolje under nesen hvis huden blir rø irritert eller tørr. Når man har tett nese , er det også vanskelig å få sove, og slim som renner ned i halsen, kan føre til hoste. Er det sant at tett nese på baby kan være farlig?


Vil bare vite for dattra mi på mnd virket litt forkjølt i dag, tett nese og nyser mye. Har gitt henne saltvannspray og brukt nesesuger. Tiltak for å holde nesen mest mulig åpen, kan forhindre mange plager. Effektiv svelging og luktesansen er avhengig av åpen nese.


Ved tett nese nedsettes oppvarming, filtrering og fukting av luften. Hva som forårsaker tett nese hos små barn. Grunnen til at en baby får tett nese er de samme som når du får det. The AAP anbefaler å bruke saltvann nesedråper etterfulgt av en pære sprøyte for å lindre en baby tett nese.


Akademiet råder også foreldre til å kjøre en kul-tåke luftfukter i barnets rom. Barn under skal ikke gis over-the-counter hoste og forkjølelsesmedisin, i henhold til AAP. Hva hjelper mot tett nese ?

Mange tyr nok fort til nesespray når nesen blir tett , men er det trygt når man er gravid? Man skal være tilbakeholden med bruk av medikamenter ved graviditet som hovedregel. Otrivin brukes kortvarig ved akutt forkjølelse, sier Broch Østborg.


Les også: Dette er grunnene til kronisk tett nese. En tett nese oppstår når slimhinnene hovner opp. Det finnes flere grunner til at dette skjer. En forbigående forkjølelse, influensa, ulike former for allergi, skjev neseskillevegg, kronisk betennelse i slimhinnene i nesen eller nesepolypper, er noen av årsakene.


Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Hei, her sliter vi også veldig med kronisk tett nese , og i går var vi på barneklinikken for å få sjekket ut om det er annet enn snørr som gjør det. Alt såg normalt ut, men den ene sykepleieren sa til oss at vi måtte bruke mer saltvann når vi skyller.


Stakkars lillebror har vært forkjøla siden vi kom fra sykehuset og neseplagene gir seg altså ikke. Jeg begynner å bli rimelig lei null nattesøvn pga baby med nesa full av grønt slim. Fukt først nesen med saltvann og snørret tynnes ut.


Fjern deretter snørret fra nesen med et sug skånsomt der du suger ut slimet fra barnets nese. Noen som har råd mot skikkelig tett nese ? Nesespray funker jo såklart, men kan jo ikke bruke det over ti driver iherdig å prøver med saltvannspray,. Bruk saltvannsdråper eller saltvannsspray mot tett nese til barn under år.


Ikke gi barn som er under år slimhinneavsvellende nesespray eller nesedråper uten at du har snakket med lege, apotek eller helsesøster. Følg bruksanvisningen på pakken nøye. Gi ikke flere doser i døgnet enn anbefalt. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Symptom på stuffiness noen ganger kan gå på for mange dager, forårsaker ubehag og frustrasjon. Selv om det å være tett i nesen kan virke nokså ufarlig i seg selv, mener Dølvik at det kan være lurt med en tur til legen. Særlig hvis nesen har vært tett en stun uten at det gir seg.


Ute er det grønt og vakkert, men hva hjelper det når halsen snører seg og nesen blir tett så snart man smetter ut døren for å suge inn vårsolen? Pollenallergi er plagsomt, og for noen blir plagene enda større i svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg