mandag 20. april 2015

Hemorider gravid

Hvis du får litt lyst, rødt blod på toalettpapiret når du tørker deg kan det være hemoroider. Hemoroider er ufarlige og forsvinner som regel av seg selv. Svært mange mennesker har hemoroider , faktisk regner man med så mange som så mange som én av tre har det.


Grunnen til at mange gravide opplever å få hemoroider , er at den voksende livmoren trykker ned mot endetarmen. Hvorfor gravide og fødende får hemoroider. Under svangerskapet har kvinner en tendens til å få forstoppelse, og det kan forårsake hemorroider. Selv om du ikke opplever dette, så er det også mange andre forhold som kan utløse problemet. Høyere nivå av et hormon som kalles progesteron oppstår i kroppen til enhver kvinne som er gravid.


Mange gravide kvinner utvikler hemoroider under svangerskapet. Det kan være dryppende blo eller blod som spruter ned i toalettskålen. Blødningene kommer ofte i forbindelse med avføring.


Det kan være svært ubehagelig og plagsomt, men det finnes råd som både lindrer og forebygger. Dermed kan du få treg mage, og hemoroider kan oppstå lettere. Da er det større sjanse for å få hemoroider , fordi det blir et stort press når du først går på toalettet, sier Teigen. Men ikke alle får dem. Hos gravide er som regel hemoroider et forbigående problem.


Tromboserte hemoroider kan derimot lettere føles som en liten kul. LES OGSÅ: Forstoppelse og treg mage hos gravide. Grader ved hemorider. Det eneste symptomet er blødning ved avføring. Les om behandling, symptomer, operasjon, kjerringråd og fjerning av hemoroide her.


Hemorider gravid

Tilstander som øker sjansen for hemoroider er blant annet graviditet, kraftig press ved tarmtømming, forstoppelse, fedme, tungt kroppsarbeid og lange perioder med stillestående aktivitet. Utvendige hemoroider er et problem og kan oppstå under en graviditet. Kroppen gjennomgår mange forandringer når man er gravid og hemorider kan være ett av problemene man får. Begrepet “ hemoroider ” brukes vanligvis om symptomgivende hemoroider.


Du kan forebygge hemoroider på samme måte som du forebygger andre åreknuter, samt spise fiberrik mat drikke godt for å unngå forstoppelse. Slike hemoroider er som regel forstørrede, inflammerte, tromboserte eller prolaberende. Man ser økt forekomst av symptomatiske hemoroider hos gravide og pasienter med inflammatorisk tarmsykdom. Omkring av gravide kvinner får symptomer på hemoroider i 3. Det finnes de som mener at problemet er enda mer utbredt og at så mange som opplever å få plager under svangerskapet, og da mest i 2. Som gravid går man opp i vekt og dette øker muligheten for hemoroider. Dermed bør du unngå å stå for lenge, og sitte for lenge.


Hemorider gravid

Væske kan hjelpe mot tørr avføring slik at forstoppelse kan blir mindre. Jeg sliter med hemorider siden jeg fikk min første barn (11år siden) har så treg i magen. Ifjord bestemte jeg å ta operasjon og da sliter jeg med sår og smerten. Nå er det over år siden. Jeg er ikke bedre med hemorider.


Eneste som hjelper er å passe på mat du spiser. Jeg har veldig treg i magen og er også gravid i tillegg. Det er helt ufarlig, men kan være smertefullt eller klø. Vanlige symptomer ved hemoroider. De vanligste symptomene på.


Det er ikke vondt, og klør ikke, men de er utenpå. Har kjøpt krem på apoteket, og har prøvd å behandle de noen uker nå, men de forsvinner ikke! Når de begynner å bli mindre er det nok med at jeg går på do en gang, så er de like stor. Er hemoroidene store, kan de komme ut av endetarmsåpningen.


Du kan forsøke å dytte dem inn igjen, men det er ikke alltid mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg