torsdag 16. april 2015

Hel laks i ovn

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Hel laks med sitron, urter og potetskiver Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Hel laks i ovn

Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Skjær evt snitt i skinnet.


Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje. Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. I ovn er det også ved 2grader varmluft, hvor du stiller bakken eller laksen på sølvpapiret på en bageplade. Både i grill og ovn er stegetiden minutter, og du skal ikke tilberede den mere, da den så bliver lidt fiske-træls i smagen. Følger du opskriften får du en laks , der smager helt perfekt, og ikke af fisk.


Hel laks i ovn

Jeg skal ovnsbake en hel laks på knappe kg. Og hvor mange grader? Hvor lenge skal jeg ha den i ovnen ? Hvilke krydder er godt på? Se opskrifter på laks i ovnen - blandt andre lasagne med laks , ovnbagt laks med kartoffelsalat og pirogger med røget laks. Læg laksen oven på fenniklen.


Skær 4-snit i overfladen af fisken, og læg en lille kvist dild i snittene. Skær citronen i skiver, og læg dem i bugen på laksen sammen med resten af dilden. Krydre laksen ovenpå og indeni med salt og peber.


Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam. Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak. Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Hel ovnstegt laks med citron, krydderurter og smør serveret med kogte kartofler og grøntsager.


Bedre kontroll i ovn. Laks kan både kokes, grilles eller stekes. Velger du det siste, er det lettere å få riktig temperatur på fisken. Er det skinn på lakseskivene er det lett å ta av skinnet etter stekingen. Pass på at du ikke steker fisken for lenge.


Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen. Når det er en rosa kjerne, er laksen aller best. Sv: Helstekt laks Nå er vi stappmette hele gjengen her. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Det smakte kjempegodt!


Hel laks i ovn

Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Laks i ovn med honning og mandler er en super nem og lækker opskrift.


Den passer både som hurtig hverdagsma men også lækker gæstemad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg