onsdag 22. april 2015

Kjøttdeig utgått på dato

Videre forteller Vassbotn Norheim at du skal være litt skeptisk til kjøttet, dersom pakningen har blåst seg opp før eller etter utgått dato. Det kan skyldes bakterier som produserer gass, men det kan også ha andre årsaker som feil på pakkemaskin, feil gassblanding, dårlig kvalitet på produkt eller feil oppbevaring. Men på stadig flere av matvarene du får kjøpt i norske butikker står det ikke lenger siste forbruksdag. I stedet står det Best før:. Da er det opptil deg selv om du vil spise maten eller ikke, etter at datoen er utløpt.


Kjøttdeig utgått på dato

I dag spiser mange slik mat som er utgått på dato. Vi har tidligere skrevet om maten du fint kan spise etter utgått dato , men det er ikke all mat som bør spises etter holdbarhetsdatoen er utgått. Det er nemlig forskjell på siste forbruksdag og best før. Eva Johanne Lillebakken, seniorrådgiver, seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet, forklarer forskjellen.


Men det er klart at det er marginer på disse datoene. Alle kjøttdeigene med denne datoen skal nemlig være trygge å spise til og med denne dagen. Alle vil ikke bli dårlige samtidig, og ihvertfall ikke på et visst klokkeslett.


Kjøttdeig utgått på dato

Det gjør dem dessverre utsatt for forgiftning, da. Utrolig hva man lærer av å se på QI. Tviler på at det er farlig å spise kjøttdeigen ! Her pleier vi å kjøpe kjøttdeiger som går ut på dato den dagen, siden de som regel er billigere, og slenger det enten i fryseren eller i kjøleskapet for å bruke i kommende dager. Datomerkingen på melk er basert på hvor lenge melken holder etter at den er blitt åpnet.


Bruk smak- og luktesans før du kaster mat som er gått ut på dato ! Kjøttdeig har i pose en holdbarhet på dager i kjøleskap. Nesten utgått på dato ? På dette bildet finner du minst tre kjøleskaptabber. Det er ikke farlig å fryse ned mat som nærmer seg best før- dato , men det er alltid best å fryse det inn mens best før- datoen ennå er et stykke unna.


Har et lite dillemma her. Men jeg sitter da igjen med en kjøttdeig som har siste forbruksdag 27. Jeg tenkte at hvis jeg steker den så holder den til middag den 28.


Utgått melk kan fortsatt brukes. Jeg ville aldri funnet på å se på datostemplingen på mel. Hvor lenge etter Best før kan du spise maten?


Hanne Møller minner om at matvarer som kjøttdeig og kylling ikke lukter helt godt i det du åpner pakka. Bufret Lignende Men er det farlig å spise mat som har gått ut på dato ? Hvilke matvarer som er utgått på dato kan du spise? Du kan spise en rekke utgåtte mat- og drikkevarer,.


Eksempler er fersk fisk og skalldyr, kjøttdeig ,. Jeg opplevde faktisk det samme med entrecote fra Rema. Skulle ta den på dato , men etter et døgn i kjøleskapet uten innpakning var den mer eller mindre råtten, og faktisk grønnaktig. Så regelen om at dette kan ligger over dato holder ikke alltid.


Trygt og spise kjøttdeig som er utgått på dato ? Vær snill å vurder å slå av annonseblokkering, eller å abonnere på en reklamefri utgave av nettstedet. Dersom pakkene blåser seg opp før utgått dato vil jeg på generelt grunnlag være skeptisk til varen - enten det gjelder kjøttvarer, fisk eller annen ferskvare, sier kvalitetssjef hos Flatlan Sissel Dommersnes. Det tyder nemlig på at noe ikke er som det skal være. Melk kan holde lenger enn best før- dato , i hvert fall opp til dager etter det. Så lenge melken ikke klumper seg, kan melk utgått på dato brukes til andre ting dersom man ikke ønsker å drikke den – for eksempel vafler, pannekaker, gjærbakst og grøt.


Pakken er ikke åpnet og kjøttet ser fint ut. Jeg liker ikke å kaste mat, men nå har det seg sånn at jeg har glemt av en kjøttdeig som gikk ut på dato for dager siden. Hvis det lukter greit, er det trygt å spise da? Jeg er vanligvis ikke redd for å spise utgått mat, men er litt mer nøye med kjøt. Deretter klemmer du ut all luften fra posen, skriver på dato og legger den i fryseboksen, råder hun.


Kjøttdeig utgått på dato

Det samme gjelder kjøttdeig. Del det opp i porsjoner som passer familien,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg