onsdag 8. april 2015

Bakt søtpotet

Prøv en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Bakt potet er en skikkelig retro klassiker som mange nok forbinder med det glade åttitall. Poteten ble gjerne pakket inn i aluminiumsfolie, før den ble bakt og servert - litt tørr - med en plastikkgaffel stikkende ut av toppen. Forvarm ovnen til 225gC. Prikk søtpotetene med en spiss kniv, legg dem i en ildfast skål og bak dem på 225gC i oven i 1-time.


Bakt søtpotet

En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Hvis du kvier deg litt for å sette igang, er det muligens fordi ovnsbaking tar litt tid. Skal du for eksempel lage bakt søtpotet i ovnen på vanlig vis, tar det fort én hel time før den er ferdig.


Men med dette trikset, kan du lage bakt søtpotet på minutter. Herlighet da jente! Dette så fabelaktig ut! Ikke minst er det en svært enkelt rett å lage.


Bakt søtpotet

Slik lager du salat med bakt søtpotet og mango. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Sunn og med god smak og en fantastisk farge er den en fryd for både syn, gane og kropp. Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering.


Oppskrift på bakt søtpotet. Servér en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Søtpotet er søt og mild i smaken.


Bakt søtpotet

Med kjøttdeig, tomatsalat og fetaost på søtpotetene blir det en super og smakfull middag for hele familien. Retten er også helt i tråd med boken “Omstart 30“. Frokost uten brød og korn behøver verken være smakløst eller vanskelig. Med knasande kikerter på toppen kan dette serverast både som middag eller digg kveldskos.


Bakt søtpotet smakar søtt, mjukt og godt. Den trenger en liten time i ovnen, men den som venter på noe godt. Det var bare helt utrolig godt alt sammen, og mannen min satt bare og skrøt gjennom hele måltidet, og lurte på hvor jeg hadde funnet oppskrift:) Minstemann spiste også opp en stor tallerken mens han sa nam nam (men tok vekk nøtetelokket, det ville han ikke ha). Ovnsbakt søtpotet fylt med herlige smaker fra Middelhavet er perfekt på travle dager! Den er svært allsidig, full av A-vitaminer og utrolig god i smaken.


Vår kjære søtpotet. Denne søtsaken inneholder riktig nok mer sukker enn en vanlig potet, men den er full av næring og dermed en god unnskyldning for å spise noe som både er sunt og søtt. Den søte smaken gjør dessuten at den fort blir en stor favoritt. Tidsbruk minutter. Legg oppskrift i handlelapp.


Disse saltbakte godbitene kan brukes som utgangspunkt for mange forskjellige retter. Nydelige som tilbehør til både kylling og hvit fisk eller som en hovedingrediens i salater og supper. Fremgangsmåte på røkelaks med bakt søtpotet : 1. Sett stekeovnen på 2grader. Vask søtpotetene godt og del dem i to. Plasser de halve søtpotetene med flaten ned på en bakeplate og hell over litt olje.


Smaker herlig som tilbehør eller som en liten rett alene. Hei, det så sinnssykt godt ut! Elsker søtpotet og ikke minst bakt ! Jeg har skrevet et innlegg på min blogg om at tekstilindustrien lyver så det renner der jeg har brukt sweatshop som et utgangspunkt, hadde kanskje vært spennende å lese! Andres arbeidsforhold er så viktig! I dag dyrkes den i alle tropiske områder og vi har også litt norsk produksjon.


Som navnet tilsier, er denne poteten søtere enn vanlig potet. Til tross for navnet er søtpoteten ikke i slekt med vanlig potet selv om bruksområdene kan være like. Etter iherdige forsøk med sprø søtpotet var det nærmest en seier når mannen satt i sofaen i går og skrøt av hvor gode og sprø søtpotetene jeg hadde laget var.


Endelig fikk jeg det til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg