fredag 24. april 2015

Isofix fester

Isofix fester

Eenvoudig te installeren. Det er viktig å være klar over at noen isofix -seter er tilpasset én eller flere spesifiserte bilmodeller, mens andre isofix -seter er universelle og dermed skal kunne plasseres i en hvilken som helst bilmodell med isofix-fester. Les om sikring av barn i bil.


Isofix fester

I vår håndbok står det at vi har isofix , men det er ingen fester montert. Men hull og alt er allerede klar i baksetet slik at vi bare kan skrue det fast. Oppdaget plutselig i dag att vi har isofix feste på ett av setene, det midt setet hvor vi kun har to punkt sele. Har forsøkt seter uten isofix-fester men de virker så veldig kronglete å montere. Derfor lurer jeg på om det er kurant og ikke så kostbar sak å ettermontere isofix i bilen vår?


Denne var ikke jeg klar over, men om verksted gjør dette, så er jo alle muligheter åpne! Vi prøvde å montere tre seter i bredden både med og uten isofix på alle bilene i testen. De fleste biler har to isofixfester – ett på hver side i baksetet. Isofix mangler i midten. Det gir sikker og enkel montering.


Isofix fester

Men ikke alle biler har dem og ettermontering er ikke alltid mulig. OBS: Det finnes mange forskjellige isofix -systemer Så hvis du har en bil som er år eller eldre kan du bare kjøpe det første og beste bilsetet med isofix ? Nei, det er ikke lurt. Noen som vet hva det i såfall kost. Er dette noe jeg kan gjøre selv? ISOFIX -kompatible barneseter eller setebaser har som regel to metallstenger som ligner litt på krabbeklør.


Disse klørne skyver man under seteryggen til de treffer metallbøylene og fester seg med et klikk. ISOFIX -seter og setebaser vil ha en indikator som bekrefter at begge ankrene er trygt festet. Den tredje seteraden kan velges som ekstrautstyr, og består av to seter med god plass til voksne passasjerer.


Når de ikke er i bruk, kan de slås ned til et jevnt bagasjeromsgulv. Alle setene på andre og tredje seterad har ISOFIX-fester som gir enkelt og trygt feste til barneseter. For at isofix skal være et alternativ, må både bil og barnesete være utrustet med isofix-fester (også kalt ankre). Finn Beste Pris På Alle Dine Varer.


Dette er en smart bilstol fra kvalitetsmerket BeSafe. Besafe iZi Combi Xkan brukes både forovervendt med bilens trepunktsbelte, og bakovervendt med ISOFix-fester. Bilstolen er utstyrt med indikatorer som viser deg når den er korrekt montert, og minimerer dermed faren for feilmontering. Setene er alltid festet også når de ikke er i bruk. Universelle isofix -seter monteres.


ID og stedsnavn Det er ID som skal lagres fra cbo_ste men det er stedsnavn som ska. Her finner du beltestoler til litt større barn. Beltestolen kan brukes fra tidligst 15kg og opp til 36kg, og skal brukes til barnet er så gammel som mulig til barnet ikke lenger har plass i stolen. Vi har isofix-fester , men siden vi har besafe izi kid med isofix er vi avhengig av slike fester i biler. Vi har en maxi cosi cabriofix til minstemann, men jeg klarer ikke å feste babysetet med belte mellom barnesetene (Vil også bruke basen til minstemann da det blir mye enklere å plassere setet i midten).


Dette kan bety at noen av stolene beltes fast i stedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg