onsdag 29. april 2015

Hva betyr prosit

Prosit er et utropsord som sies til en som nyser: må det være til nytte. Ordet stammer fra det latinske pro = for og sit = måtte det være, og kan oversettes med måtte det være (til gagn) for (deg) eller prodesse. Gammel overtro sier at et nys var en forvarsel om noe som enten var godt eller ondt.


Ved å si prosit uttrykker man dermed et ønske om at nyset er et forvarsel på noe godt. Prost var i den middelalderske kirke betegnelse for forskjellige embetsinnehavere, fremfor alt (fra 817) for forstanderen i et dom- eller kollegiatkapittel (ved domkirker ofte identisk med erkediakon). I Den norske kirke leder prosten prestetjenesten i prostiet og bistår biskopen i dennes embetsutøvelse. Hvorfor betyr svarte katter ulykke? Jeg synes det er fint at folk sier prosit når noen nyser.


Hva er meningen med det? Setningseksempler med prosit , oversettelse minne. Og du nøler ikke med å si prosit til høyre og venstre. Jeg hører ofte på tv serier at når en nyser, så sier den andre ikke prosit men gesontait eller noe sånt når de. En måte å forstå betydningen av ordet teori når det gjelder vitenskap, er å se på hva det ikke betyr.


Når vi i dagligtale sier ting som ”jeg har en teori om at person X liker sjokoladekake”, er dette noe ganske annet enn hva man legger i ordet i vitenskapen. Snakker du fra leveren? Her kan du lese hvorfor vi bruker mange kjente uttrykk.


Ordet står ikke i noen ordbok jeg har og bruken av det er ikke konsekvent nok til at jeg klarer å skjønne hva det egentlig betyr. Det har noe med en aktiv handling å gjøre, men mer enn det skjønner jeg ikke. Biskopen er prostens overordnede og bestemmer hva slags menighetstjeneste prosten skal ha. Prost i et prosti med domkirke er domprost.


Domprosten er biskopens faste vikar. Prosten er nærmeste overordnede for prostiets sogneprester og prostiprester. Prosten skal bistå ansatte og kirkelige organer med faglig veiledning, råd og støtte. Dette betyr emojiene.


Under finner du en liste over de mest populære emojiene akkurat nå, og i hvilken sammenheng de gjerne brukes. Husk at emojier kan bety forskjellige ting avhengig av situasjon, kultur og humør. Betydningen av en emoji er kulturelt og situasjonsmessig betinget, og det er derfor vanskelig å gi en fasit på hva de betyr. Ta på deg tenkehetta og fortell oss hva denne emojien betyr.


Ingen tvil om hva det vil si å drukne – Så lenge folk oppfatter at det betyr at personen døde, kan vi ikke bruke det ordet uten å presisere om personen døde i drukningsulykken, sier hun. Bryn til forskning. Rett og slett, hva betyr ordet Reit. Om du er førstegangs boligkjøper, er det viktig å sette seg inn i hva boligen medfører av totale kostnader.


Om du kjøper en selveierleilighet eller selveierbolig, vil det ikke være fellesgjeld på boligen. Som helsepersonell skal vi sikre at pasienten har forstått informasjonen som er gitt og betydningen av denne. Vi skal tilrettelegge etter den enkeltes evne, forutsetning og behov, slik at pasienten selv skal kunne medvirke.


Brexit er et ord du kanskje har hørt på nyhetene. Det handler om noe som skjer akkurat nå. Det er et nytt og kort ord som betyr mye. I fjor bestemte nemlig folk i Storbritannia at de ville melde seg ut av den store klubben som heter EU. EU er et samarbeid der land i Europa er medlemmer.


De jobber sammen om ting som regler, politikk og penger. Ta en kikk på den, du ;-) Hilsen redaksjonen, ung.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg