mandag 6. april 2015

Symtomer på graviditet

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Dersom du med ett opplever å måtte oppsøke toalettet hvert femtende minutt, kan det skyldes hormonendringer under graviditeten.


Etter hvert vil også den voksende livmoren presse mot urinblæren. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme.

Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet.


Som de fleste andre symptomer på graviditet , tror man at dette også skyldes hormonelle forandringer. Høyere hormonnivåer og blodproduksjon kan føre til at slimhinnen i nesen hovner opp, tørker ut og har lettere for å blø. Dette kan føre til en tett eller rennende nese.


Mange av disse tegnene er ikke unike for graviditet.

Så skal dere bare slappe av. Jeg har sett en liste over symptomer på graviditet her inne, men føler at den er litt mangelfull (ikke ta det personlig du som har laget den), i tillegg til at det hadde vært greit å se når tidligst noen symptomer kommer. Derfor har jeg vært inne på et annet forum og skrevet ned når andre har kjent sine symptomer.


Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn. Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet. En ektopisk graviditet betyr at graviditeten utvikles utenfor livmoren. De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning.


Hva årsaken kan være er ikke godt å si. Det sikreste tegnet på graviditet er uteblitt mens, men det finnes i dag graviditetstester som er så sensitive at de kan påvise graviditet 5- dager etter befruktning. Med andre ord hadde eggløsning i tiden rundt samleie, så kan du teoretisk påvise graviditet nå. Det er langt fra sikkert, at du har alle symptomerne, hvis du er gravid.


Du kan godt være gravi selvom du ingen symptomer har. Der er kun er én helt sikker måde at vide på , om du er gravid. Nedan finner du de vanligare tecknen på graviditet , men tänk på att det inte finns några universalsvar när det gäller våra kroppar. Vi är alla olika och du kanske reagerar på graviditet på ett helt unikt sätt.


Det är också bra att minnas att en del inte alls reagerar på graviditet och inte visar några av de nedan symptom som.

Ikke bare er symptomer ulike fra kvinne til kvinne, selv om du har vært gravid tidligere betyr det ikke at de samme symptomene vil dukke opp i samme uke denne gang. Alle graviditeter er. Her er oversikten over vanlige tegn på graviditet.


Med eldste hadde jeg kanskje litt symptomer som at jeg frøs litt, muligens litt murring og små blødde i begge graviditeten rundt uke 5-(spotting). Ellers merka jeg absolutt ingenting med graviditet nr tok bare en test fordi jeg ville drikke den helga og var helt uforberedt på positiv test. Får virkelig alle symptomer som kvalme og en uteblivende menstruasjon, eller finnes det også mange andre symptomer og tegn på graviditet som ikke er like kjente som de to førstnevnte? Svaret er ja, og i denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvilke ulike tegn på graviditet som kan dukke opp, samt når i graviditeten de vanligvis kommer.


En relativt stor andel kvinner med ektopisk svangerskap bruker spiral, eller minipille med lavdosert gestagen. Det er like normalt å ha mange tegn som ingen tegn på graviditet , her er normalen stor! Sjekk listen fra FB damene, har du flere tegn å føye til? Det er helt normalt at disse tegnene kan komme og gå gjennom hele graviditeten og også vareiere litt fra dag til dag. Typisk for kvalme er at det kommer sterkere når du er sliten.


Når diagnosen er sikker, vil det avhengig av lengden på svangerskapet og graden av symptomer , bli gitt behandling med en type cellegift (metotreksat) eller bli utført en kikhullsoperasjon. Jo kortere graviditeten har kommet, jo sterkere indikasjon for å behandle med metotreksat. Sjansen er stor for at du ikke merker noe som helst til at kroppen endrer seg så tidlig i svangerskapet, men det er lov å kjenne etter, og kanskje diskutere eventuelle symptomer med andre prøvere? Gravid symptomer uke 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg