onsdag 22. april 2015

Kan gravide drikke kaffe

Vi elsker kaffe og det vises i vårt utvalg og tilbud. Hold pappvinen kjølig og smakfull. Kjøp den hos CoolStuff. Stort utvalg av Kaffe klær hos Boozt.


Vi har hørt at gravide som drikker kaffe øker risikoen for abort, det kan gi lavere fødselsvekt og kan påvirke barnet senere i livet. Kaffedrikking kan også gjøre det vanskelig for noen å.

Husk at du bør være totalt avholdende fra alkohol gjennom hele graviditeten, sier Rudjord Hillesun helt i tråd med Helsedirektoratets kostholdsråd for gravide. Koffeinholdig kaffe , te og coladrikker som gravid. Gravide bør drikke så lite kaffe som mulig. Høyt inntak av koffein øker risikoen for at babyen fødes med for lav vekt. Det kan gi negative helseeffekter både på kort sikt og senere i livet.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Ja, gravide kan drikke koffeinredusert kaffe. Kaffe inneholder imidlertid mange flere stoffer i tillegg til koffein, så her gjelder samme råd som med alt annet – bruk med måte.

Vi har jo hørt det blir sagt blant gravide at det kan være greit å drikke en del kaffe , for da vil jo babyen bli mindre – og kanskje fødselen lettere. Jeg ville nok ikke drukket kaffe etter klokken syv på kvelden. Personlig legger jeg meg ganske sent og kan derfor drikke kaffe frem til da, men om du legger deg for eksempel klokken ti, så kan sen kaffedrikking gjøre at du sover dårligere eller at du bruker lengre tid på å sovne inn. En annen bonus med å drikke svart filterkaffe er at det inneholder ingen kalorier, i motsetning til én kaffe mocca, som kan inneholde opptil 2kalorier. Enten du er eller prøver å bli gravid trenger du ikke å droppe kaffen.


I utgangspunktet drakk kvinnene mer enn tre kopper kaffe daglig. Det var ingen forskjeller i fødselsvekt eller svangerskapslengde mellom mødre som drakk vanlig kaffe eller dekoffeinert. Velg melk med mindre fett (skummet melk eller lettmelk). Du bør i tillegg begrense inntaket av cola (på grunn av koffeininnholdet) og andre søte drikker.


Jeg eeeelsker kaffe , og vet at gravide kan drikke to kopper om dagen. Hva gjør dere andre kaffe -elskere? Drikke når du er gravid. Kaffe under graviditet - kan gravid drikke kaffe Efter at have lært om graviditet beslutter kvinder ofte at genoverveje deres vaner og madvaner. Af hensyn til en lille forsvarsløs skabning er de klar til at opgive meget af det, de tidligere har tilladt.


Hvor meget kaffe må jeg drikke som gravid ? Det er helt ok, at du nyder kaffe og andre koffeinholdige drikke som gravid - men kun i et vist omfang. Se her, hvordan anbefalingerne lyder mht. Ja, jeg vet at gravide bør holde seg borte fra kaffe , cola og te.

Men jeg har et veldig fint morgenrituale som gir meg mye glede i hverdagen. Altså, du kan drikke en til to kopper vanlig kaffe hver dag. Dette her dreier seg jo om koffeinmengden. I en kaffe latte er det mindre koffein, og du kan derfor drikke mer av denne.


Vil derfor tro at du kan drikke to store kopper latte uten at dette skal være noe problem. Men søvnforstyrrelser kan oppstå også ved lave doser, særlig hos personer som ikke er vant til å drikke kaffe. Dersom vi inntar koffein daglig over ti får vi fysisk toleranseutvikling.


Det betyr at kroppen venner seg til koffein, og vi må drikke mer kaffe for å få samme oppkvikkende virkning som første dag vi drakk kaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg