fredag 17. april 2015

Gravid første uke

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke.


Svangerskapet består av tre trimester.

Det første trimester regnes fra uke 0-i svangerskapet. Det er vanskelig å vite akkurat når befruktningen fant sted og derfor regnes selve befruktningen fra den siste mens, første dag. Hva kan du forvente deg i første trimester?


Alt om symptomer, kostholdsrå fosterutvikling, vanlige svangerskapsplager og nyttige tips til deg som gravid. Du kan selv velge om du vil gå til jordmor eller lege for svangerskapskontroller. De fleste veksler mellom.


Denne første kontrollen pleier å skje mellom uke åtte og tolv.

Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker , så kan det være et tegn på at du er gravid. Smerter i magen kan lett forveksles med menstruasjonssmerter, men det kan være et tidlig tegn på at du er gravid. Gravid uke for uke.


LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer. Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig. Ved hjelp av Leopolds fire håndgrep undersøkes den gravide magen systematisk fra cirka uke 30. Lege eller jordmor kan med denne undersøkelsen fint ut hvilken vei ryggen ligger, om det er hodet eller setet som ligger ne og om det er festet i bekkeninngangen.


Det er spesielt viktig å finne rett leie i uke 36. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet.


På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no).


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke , svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Timeplan for gravide. Kontrollen skal være i uke 8–og sørger for at du kommer inn i loopen med videre kontroller og svangerskapstilbud. Det er ikke alltid så lett å forstå hvilken uke du er i. Du er ikke gravid ennå, men vil etter planen bli det i slutten av uke 2. Kvinner som har født før kjenner ofte liv tidligere enn de som venter barn for første gang.


Ikke rart man blir forvirret. Fra rundt uke fem kan plommesekken fremstilles ved ultralyd via skjeden, og ved uke fem til seks kan hjerteaktivitet ses. Fra uke seks i graviditeten vil legen ved gynekologisk undersøkelse kunne observere at livmor og livmortapp bli mykere.


Fra uke åtte til tolv vil livmortappen være mer blodfylt og fremstå som lett blålig. En balansert kost hos gravide kvinner bidrar til å sikre en frisk baby. Det hjelper også til å bevare en sunn helse hos moren.


Regelmessig fysisk aktivitet sikrer en trygg fødsel. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg