onsdag 8. april 2015

Eplekake smuldredeig

Eplekake smuldredeig

Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning! Lettere enn dette blir det nesten ikke ! Rabarbra er fantastisk å bruke i kaker og paier.


Eplekake smuldredeig

Den er syrlig, smakfull og gir knallgode bakverk. Har du rabarbra i hagen, så er det absolutt verdt å plukke den og bruke i en oppskrift på noe godt. Enklere og bedre dessert enn en smuldrepai finnes knapt! Utgangspunktet for denne desserten er epler og bær som toppes med en smuldredeig bestående av blant annet mandler og havregryn.


Når det kommer til glutenfri smuldrepai er det kun en oppskrift som gjelder. Den er helt perfekt når du har gjester og helt super til varme sommerkvelder. Velkommen til mitt søte kakeparadis!


Eplekake smuldredeig

Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Skjær eplene i grove båter og legg dem i en middels stor smurt form. Ha på sukker og kanel og vend det inn i eplebitene. Kokken er glad for at høsten er kommet, med alle de gode råvarene den bringer med seg.


Vi må bruke de fire flotte årstidene våre, og vasse litt i de mulighetene som de gir oss. Har du en oppskrift på eplekake med vaniljekrem inni? Tror deigen er en del fastere, nesten som paibunn, slik at du klemmer den ut i formen. Også har man eplebiter oppå der igjen, og et lag med vaniljekrem utover.


Eplekake smuldredeig

Tilslutt legges et lokk av samme deig over. Høres dette ut som noe du har oppskrift på? Foto: Studio Dreyer Hensley Denne superenkle smuldrepaien er hentet fra den første boken min, Kjernesunt. Det er min absolutte favoritt til 17.


Eplekake - dansk klassiker i nye klær Eple smuldrepai Til personer. Hva er vel bedre enn en saftig eplekake ? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halv time. Dette er vår mest populære kake. Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten.


Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Så godt at det nesten ikke er lov! Og når eplekaken i tillegg er fylt med god vaniljekrem, ja, da må vi jo stå overfor en skikkelig suksess!


Denne eplekaken er, som mange andre eplekaker, enkel å lage. Jeg brukte mandelmel og havregryn og resultatet ble en nydelig, naturlig glutenfri smuldrepai. Denne ble så god at det ble kamp om de siste smulene hos oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg