tirsdag 1. november 2016

Underlivssopp menn

Underlivssopp er vanlig hos gravide på grunn av høye nivåer av østrogen. Mange kvinner behandler seg selv for underlivssopp , men andre infeksjoner kan gi lignende symptomer. Hvis du har symptomer for første gang, eller er usikker på årsaken, bør du bestille time hos legen din, ifølge Helsenorge. Mange tror de har soppinfeksjon, mens det foreligger andre underlivssykdommer, som derved kan oversees.


Beskrivelsen kan være forskjellige for én og samme infeksjon. Den medisinske beskrivelsen på sopp i underlivet er vaginal candidos. De vanligste symptomene er kløe i underlivet, rødhet og svie nedentil. Både menn og kvinner kan få underlivssopp , selv om symptomene oppdages lettest hos kvinner.


De fleste kvinner opplever å få underlivssopp en eller flere ganger i livet. Men de som er hyppig plaget, bør ta en gjennomgang av risikofaktorene for infeksjonen. Får den gode vekstvilkår kan den formere seg raskt og gi betennelse og ubehag. Sv: hvordan behandle sopp på mannen ? I følge leger og apotek, så er det beste å bruke minst mulig såpe i det hele tatt. Klart innimellom MÅ en, men stort sett, blir vi reine kun ved bruk av varmtvann.


Så veldig møkkete blir vi jo ikke lenger, de fleste av oss, i alle fall. Kommer den stadig tilbake, er det en risiko for underliggende sykdom, som for eksempel diabetes. Oppsøk lege hvis dette gjelder deg. Det vanligste symptomet på underlivssopp er utflod fra skjeden. Den er vanligvis tykk og hvit, nesten som cottage-cheese, men noen kvinner får også klar.


I de tilfellene der man opplever vedvarende eller tilbakevendende infeksjoner, er det bedre å forsøke en reseptbelagt behandling, da slike medisiner er sterkere enn de man kjøper på apoteket. Menn med soppinfeksjon kan også med fordel bruke en slik behandling, da det ikke finnes noen reseptfire medisiner som fjerner denne tilstanden hos menn. Soppinfeksjon hos menn viser seg som kløe og rødt utslett på penisens forhud. Dette utslettet kan spre seg til lysken. Behandling av soppinfeksjon.


Har du hatt underlivssopp før og kjenner igjen symptomene kan du enkelt behandle deg selv. Gjærsoppen som forårsaker underlivssopp vokser best under varme, fuktige forhold. Derfor anbefales løstsittende bomullsundertøy heller enn tights for å forebygge candidaoppvekst. Her finner du flere generelle råd for å motvirke kløe i underlivet.


Det finnes flere naturmidler som selges mot candida, men virkningen er ikke dokumentert. Men hvis soppen får gode vekstvilkår, vil den imidlertid kunne medføre en rekke plager og ubehag i underlivet. Den opptrer ikke bare som underlivssopp , men også som munntrøske og i tarmsystemet samt som infeksjoner på hud og negler (kilde: 3). Candida albicans er altså svært vanlig hos mennesker. Sopp er en betennelse i skjeden, og er svært vanlig å få.


Hvis du er gravid eller ammer og har sopp i underlivet , skal du snakke med legen din før du starter. Gå til Jeg er gravid og har underlivssopp - Faktisk hender det at en soppinfeksjon i underlivet er det første symptomet på selve graviditeten (kilde: 19)! Canesten er reseptfrie legemidler med innhold av virkestoffet klotrimazol som er behandlende mot soppinfeksjoner i underlivet hos kvinner og menn. Enkelte av produktene kan også benyttes til behandling mot fotsopp. Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte.


Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet. Det kan være mange årsaker til at man får en soppinfeksjon. Diflucan kan brukes av både menn og kvinner, men anbefales spesielt til personer som opplever tilbakevendende eller vedvarende underlivssopp. Den kan også brukes som en forebyggende behandling mot sopp. Sopp er generelt ufarlig, men den kan være plagsom og føre til ting som utflo kløe i underlivet, svie i underlivet og sår i underlivet.


Den mest vanlige årsaken til underlivssopp er candida, som er en gjærsopp. Denne får ofte fotfeste i tilfeller hvor bakteriefloraen i underlivet kommet ut av balanse. Kløe i underlivet er plagsomt.


Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Canesten er et reseptfritt legemiddel til behandling av soppinfeksjoner i underlivet og fotsopp.


Les om Canesten her. Men dersom barnet ditt bruker bleie, bør du være særlig obs på om det plutselig skulle oppstå en soppinfeksjon i underlivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg