mandag 14. november 2016

Gravid når man har mensen

Gravid når man har mensen - går det egentlig an? Hos de aller fleste kvinner vil sjansen for å bli gravid under mensen være mye mindre enn på andre tidspunkt av måneden. Men graviditet under menstruasjon er ikke umulig.


De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene.

Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Det som spiller en rolle her, er hvor lang syklusen din er. Man må ha en meget kort menstruasjonssyklus, som er tiden fra den første dagen i en periode til den første dag i den neste periode, eller en tendens til å ha lengre perioder. Ja, det er mulig å bli gravid når man har mensen.


Befruktning oppstår når et egg og sædceller møtes i en egglederen. Dersom man går på p-piller mens man er gravid vil man som oftest få mensen som vanlig da det er en kunstig menstruasjon som kommer nettopp fordi man tar p-piller. Jeg ser ingen grunn for at du skal ta en graviditetstest når du har fått mensen.


Mensen er et tegn på at man ikke er gravid.

Blødningen skyldes at det ikke har skjedd en befruktning og at egget har gått til grunne. Det er svært få kvinner som får en blødning om de blir gravide. SVAR: Hei Det er nok slik at all ubeskyttet sex kan medføre en graviditet, dette kan også skje når man har mensen selv om muligheten da er mindre. En graviditet kan skje om jenta har sex under ell.


Men det er ikke bare det faktum at det kan være litt småekkelt, det er faktisk noen risikoer man må være obs på om man skal ha sex under menstruasjon. I tillegg til at man faktisk kan bli gravid , er man mer mottagelig for infeksjoner. Når man har mensen er livmorslimhinna mer sårbar og man har lettere for å få.


Nå fortsetter vi med spørsmålet: Er det greit å ha sex når man har mensen ? Det er ikke farlig å ha sex når du har mensen , men det er viktig å huske på at du likevel kan bli gravid , sier Trine og fortsetter: - Vi kan vite når siste eggløsning var, da mensen kommer dager etter eggløsning. Kan jeg blir gravid da? Det er i høy grad genetisk bestemt når mensen kommer og ulike gener fra både mor og far spiller inn.


Det er umulig å si akkurat når man kan forvente at den første mensen kommer. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Gjennomsnittsalderen for når man får mensen første gang varierer faktisk noe fra land til land. Data fra Norge viser at norske jenter i snitt får mens når de er 1år. Slik kan du bli gravid under mensen Ikke alle kvinner har en 28- til 32-dagers syklus.


Av forskjellige grunner har jeg sluttet med prevansjonen jeg brukte, men vi bruker fortsatt kondom. Vi ønsker helst å ikke bruke det, og er ganske aktiv i sengen. JEg lurer rett og slett på om man kan bli gravid når man har mensen ? Jeg har det for meg at dette er hvertfall en sikker periode, men. Noen har kortere syklus, mens andre har lengre. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig.


Hva kan være grunnen til at man ikke får mensen , når man ikke er gravid ? Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner. Det er mulig å bli gravid etter å ha hatt ubeskyttet sex i første fruktbare fase, men det er ingen garanti! Et normalt fruktbart par har omtrent en femtedels sjanse for å bli gravide hver syklus, men sjansene minker etter fylte år. Nei, man kan ikke bli gravid mens man har mensen.


Og sædceller kan overleve i EGGLEDERNE i 2-dager. Edit: At de derimot skal komme seg fra livmoren og opp i egglederen etter 2-dager er fullstendig usannsynlig. Har vært hos lege og tatt graviditetstester, hos legen var alt i orden, og graviditetstester tar jeg jevnlig fram til jeg får mensen igjen.


Har man eggløsning når mensen har uteblitt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg