onsdag 2. november 2016

Sparing til barn

Gi noen du er glad i en god start på livet. Spar til barn uten faste kostnader. Må familien legge sommerferien til Uddevalla fremfor Mallorca og Bamseklubb på grunn av sparingen, bør man stille spørsmål ved sin prioritering. Vurder først om dere i det hele tatt bør prioritere sparing til barna i den livsfasen dere er i. Velg risiko og spareprodukt.


Sparing til barn

Gi dine barn og barnebarn en god økonomisk start på livet. Fast sparing gjør at små beløp over tid vil bli til store summer. Foreldrene kan lære barn om sparing fra de er bittesmå, mener hun. Aksjegave til barna.


Reid Krohn-Pettersen, sjeføkonom ved Norsk Familieøkonomi, mener på sin side at det er smart av foreldre å aktivt spare til barna sine. Det er veldig individuelt hvordan man skal spare til egne barn. Men vårt fremste råd er å fokusere på.


Har du gjel nedbetal denne - det er også sparing for barn. Dette er risikofri avkastning - ulempen er at spareformen ikke er øremerket barna i deres navn. Sparing med års perspektiv bør plasseres i aksjefond. Også ved sparing til barn er det viktig å ta stilling til hvilken risiko du kan tolerere, samt gjøre deg opp en tanke om tidshorisonten på sparingen.


Når man oppretter sparing til små barn er det ofte snakk om penger som ikke skal benyttes før om mange år. Med en lengre tidshorisont kan man fint ta litt risiko med sparingen. En spareavtale til barnebarn som skal bygge seg opp over tid kan lede til en god sum til slutt. La barna selv lære viktigheten av sparing Selv om det er mange råd i forhold til barn og sparing , mener økonomene det er lurt å la barnet selv lære å spare penger. Ved å la barnet ta ansvar selv, vil det også få et helt annet forhold til pengene, sier Reid Krohn-Pettersen.


Den er perfekt både til fast sparing og til penger som barnet får i gave. Start tidlig med sparing til barnet. Vil du gi barna dine økonomisk sikkerhet og økt handlefrihet senere i livet, er det lurt å starte sparing for dem så tidlig som mulig. Sparing i fond vil normalt gi langt bedre avkastning enn tradisjonell banksparing.


I tillegg reduseres risikoen i ved fondssparing over så lang tid. Et tema som går igjen blant våre kunder er søken etter et bra oppsett for sparing til sine barn eller barnebarn. Med historisk lave renter på bankkontoen, som etter inflasjon til og med ender i minus, er det flere og flere med langsiktig sparehorisont som velger å sette pengene i fond. Hvor mye du har anledning til å spare må vurderes i forhold til privatøkonomien forøvrig. Mange velger å sette til side deler av, eller hele barnetrygden.


Sparing til barn

Ta gjerne kontakt med oss – så hjelper vi deg i gang. Det er selvsagt opp til deg hvor mye du vil spare til barnebarnet hver måne men enkelte spareformer er mer lønnsomme enn andre. Men det er ikke dermed sagt at barnet etter hvert ikke skal ha noe ansvar selv.


Bidrag fra nettopp foreldre kan være avgjørende for at barnet etter hvert kommer seg inn på boligmarkedet. Det er lettere å spare fast enn i rykk og napp, sier Sættem. På sinblogg i august skrev Sættem om akkurat dette temaet.


Sparing til barn

Der står det blandt annet at bankene glemmer sparing i aksjefon når det er snakk om sparing til fremtidig bolig for barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg