onsdag 23. november 2016

Lav kroppstemperatur barn

Lav kroppstemperatur , kalles hypotermi på det medisinske fagspråket. Kroppstemperatur er en måte å måle kroppens evne til å lage og til å bli kvitt varme. Kroppen er veldig god på å holde temperaturen i et trygt område, selv når temperaturen utenfor kroppen endres mye.


Det er viktig at kroppens kjernetemperatur ikke blir for høy eller for lav. En temperatur på over °C kan være dødelig.

Ved lave kroppstemperaturer kan blant annet sirkulasjonen og respirasjonen svikte. Feber er definert som en kroppstemperatur – målt i endetarmen – som er enten lik 3°C eller høyere enn det (1) (2). Ved feber justeres termostaten i hypothalamus opp kroppstemperaturen. Husk at barn og eldre med feber har økt risiko for dehydrering. Sørg for nok drikke.


Jeg ringte da min droppet ned i 3Og legevakten likte ikke at tempen var så lav , fikk beskjed om å varme med meg selv. Og så måtte jeg måle og ringe dem igjen etter ti minutter. LAV KROPPSTEMPERATUR.

Men sånn blir man av å ha opplevd et svært sykt barn. Noen med erfaring vedr lav kroppstemp på små barn. Har fått dem undersøkt for dette og legene sa at det er noen som bare rett og slett har lav kroppstemperatur. Et sunt spedbarn skal ha en stabil kroppstemperatur , men de regulerer ikke kroppstemperaturen som større barn.


Dersom barnet har feber eller lav kroppstemperatur , observer barnet nøye og jevnlig. Er allmenntilstanden også påvirket, bør lege kontaktes. Feber hos barn Hva skal jeg være oppmerksom på? Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Det betyr at et barns temperatur kan svinge raskt, både opp og ned.


Det betyr også at barnets temperatur blir veldig påvirket av omgivelsenes temperatur. Er 3grader normalt på barn ? Svar: Hva er normal kroppstemperatur hos barn ? Hvis barnet ditt ikke har noen kjent sykdom og ellers virker i fin form, er sannsynligvis en måling av kroppstemperaturen på 3ikke uttrykk for at noe er galt. Hypotermi er nedsatt kroppstemperatur. En person er hypoterm, eller nedkjølt, når kroppens kjernetemperatur er lavere enn °C.


Altså er det temperaturen i kroppens sentrale organer som bestemmer om noen er hypoterm, og temperaturen måles rektalt.

Hypotyreose avsløres i lav kroppstemperatur av Michael B. Schachter, M FACAM. Hvis kroppstemperaturen blir for høy eller for lav , tyder det vanligvis et problem. Men hører vi om feber og tilsetningskroppstemperaturen mye, men neppe nok om lav temperatur i barn. En plutselig fall i kroppstemperatur er en årsak til bekymring og krever rask oppmerksomhet. I tillegg ville barnet ha mat og var sulten.


Jeg syns barnet var litt slapt og fryktet feber. Det kommer gjerne spytt ut av munnen, og noen barn tisser på seg. Lav temperatur varer i 3-dager og ledsages av økt tretthet av babyen, sløvhet og døsighet. I dette tilfellet er utnevnelsen av en lege obligatorisk.


I praksis regner man temperatur over som feber. Den vanligste årsak til feber er infeksjoner, men også andre immunologiske reaksjoner som allergi, kreftsykdommer eller skade av kroppsvev kan gi feber. AnonymBruker skrev: Så du kaller tros- og ytringsfrihet innenfor familien for barnemishandling når foreldrene overleverer sin tro til barna sine i ord og praksis? Vet du egentlig hva barnemishandling er for noe?


Dersom dette er lavere kroppstemperatur enn du er vant til er det ikke utenkelig at det kan ha sammenheng med lavt stoffskifte, altså at du for tiden tar for lav dose levaxin. Når målte du det sist?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg