tirsdag 29. november 2016

Feriepenger sykemeldt

En oversiktlig og enkel forklaring av feriepenger , dine rettigheter og krav. Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner. Feriepenger skal utgjøre prosent av arbeidsinntekten din dersom du har fem uker ferie, og 1prosent om du har fire uker eller mer.


De fleste har en omtrentlig formening om hvor mye de får i feriepenger. Regn ut hvor mye du får i feriepenger med feriepengekalkulatoren. Men som alle lover - det finnes unntak.


Du får bare feriepenger for de første sykepengedagene i opptjeningsåret. Sykepenger fra folketrygden kan gi rett til feriepenger. Feriepengene utgjør 1prosent av de sykepengene som gir rett til feriepenger. Du kan maksimalt få sykepenger i uker. Det skal for eksempel ikke beregnes feriepenger av utbetalinger som gjelder reiseutgifter, losji, feriepenger som er utbetalt i opptjeningsåret, eller andel av nettoutbytte.


Det skal beregnes feriepenger av bonus og provisjonsbasert lønn når dette vederlaget er et resultat av personlig. Sykemelding, hva med feriepenger? Tror det kommer an på hvor lenge du har vært sykemeldt.


Har ringt nav for å høre om dette, men kommer aldri gjennom til dem som har med dette å gjøre, og får bare til svar fra de andre at de tror dette gjelder alle, og uansett grad av sykemelding. Hvis du ikke forskutterer sykepenger ut over arbeidsgiverperioden, betales disse ytelsene direkte fra NAV til arbeidstakeren. Leste akkurat på siste lønnsslipp fra NAV at man ikke får feriepenger for mer enn dager når man er sykemeldt.


Feriepenger sykemeldt

Ytelsene beregnes på samme måte som sykepenger. NAV refunderer feriepenger for inntil sykmeldingsdager. Er du for syk til å ta det arbeidet som Arbeidskontoret kan tilvise deg, er du forpliktet til å skaffe sykemelding. Gjør du ikke det, mister du dagpengene om du får tilbud på jobb eller kurs og ikke kan ta det på grunn av sykdom.


Kan jeg være sykemeldt som arbeidsledig ? Egenmelding gjelder ikke. Husk å logge ut når du er ferdig. Hvorfor feriepenger ? Ikke alle utbetalinger inngår i beregningen. Det kan imidlertid være omstendigheter som gjør at en. I det nye regelverket er dette hovedregelen for beregning: Arbeidsgiver skal fastsette grunnlaget for ytelsen til en månedsinntekt.


Når det gjelder månedslønte er det imidlertid både vanlig og lovlig å utbetale feriepengene i juni samtidig som man holder tilbake lønn for årets feriedager. Beregningsperioden er endret fra uker til måneder. En ansatt har vært sykemeldt i hele år og kommer til å være det resten av året.


Dere som er sykemeldte, hvordan gjør dere det økonomisk? Man får jo ikke utbetalt feriepenger , så juli-lønnen blir ikke mye å skryte av. Setter dere av litt penger hver måned?


Det er best for helsen min å ta det rolig i. Er det i det hele tatt lov? Er sykemeldt , men jobben presser på at jeg skal ta imot feriepenger. Jeg har fått beskjed fra NAV om at jeg skal spare ferien til makstiden på sykepenger er over, slik at den kan forlenges. Dessuten så er feriepengene halvparten av full lønn, grunnet kan opptjening i f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg